<<< Vissza

A papucsos tolvaj

2003. október 3.

 
Hétfőre virradóra feltörték az Apponyi téri újságos pavilont, ám az egyik biztonsági szolgálat munkatársa észlelete az esetet és segítségével a rendőrök gyorsan elfogták az elkövetőt.

Szeptember első hetében indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, aki a Béládi utcában lévő társasház-sort látogatta meg, összegyűjtötte a szárítón lévő ruhákat, majd távozott a helyszínről. Az elmúlt hét péntekén ugyancsak itt próbálkozott, ezúttal a melléképületet feszítette fel, de azért néhány ruhát ezúttal is vitt magával. Emberünket azonban nem sorolhatjuk a mestertolvajok táborába, hiszen "munka" közben a helyszínen hagyta a papucsát, ez alapján pedig a rendőrök azonosították az illetőt, aki azóta őrizetben van.

Az elmúlt hétvégén egy szentesi hölgy lakodalomba ment, ám 760 ezer forintját otthon hagyta, vesztére. Távollétében ismeretlenek meglátogatták, az ablakon keresztül bemásztak a szobába és elvitték a pénzt.
Büntetőeljárás indult két fiatalember ellen, akik a hétvégén - korábbi nézeteltérésük miatt - bántalmaztak egy harmadik férfit, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Szintén eljárás indult egy szentesi férfi ellen, aki egy hete beszélgetni kezdett egy hölggyel a vasútállomásnál, majd a nő táskájából elemelte a sértett vonatjegyét és pénztárcáját. A nő a vonaton vette észre, hogy meglopták, onnan értesítették a rendőrséget, majd a személyleírás alapján a nyomozók néhány perccel később nem messze a vasútállomástól az egyik vendéglátóhelynél elfogták T. A.-t. T. az elfogás pillanatában éppen a zsákmányolt pénzt "pumpálta" az egyik játékgépbe. Ugyancsak T. volt az, aki fiatal lányokat molesztált korábban a vasútállomáson, valamint szintén ő tépte le néhány hete egy hölgy válltáskáját és vitte magával pénzestől, mobiltelefonostól.

Szeptember 24-én 19 órakor Szentes és Kunszentmárton között Suzuki motorral haladt egy fiatalember, aki nem a látási és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet, nem vette észre az út szélén kerékpározó férfit, a két jármű kormánya összeakadt, és mindketten elestek. A történethez hozzátartozik, hogy a kerékpáros járműve kivilágítatlan volt, ráadásul a biciklis ittasan közlekedett.

H. V.


<<< Vissza