<<< Vissza

Gyermekbarát gála

2003. október 3.

 
Ahogyan az elmúlt években, a Gyermekek Világnapja alkalmából idén is megrendezte gálaműsorát a Szentesi Gyermekbarátok és a Szabadidős Sportklub szeptember 18-án.

Az ünnepség megnyitóján a Tóth József Színháztermben Szirbik Imre polgármestertől elhangzott, hogy a világnak vannak részei, ahol háborúk dúlnak, ahol gyerekek félnek.

Ezért döntött úgy az ENSZ, hogy legyen egy nap - Szirbik Imre fogalmazásában - a felnőttek lelkiismeretének egy napja, amikor el kell gondolkodniuk, hogy a környezetükben élő gyerekek megkapták-e azt, amit a kor, a lehetőségek számukra elérhetővé tesznek.

A gyermekbarát díjas polgármester ezután a gyerekekhez szólt : egy ember nem válthatja meg a világot, csak akkor változik a világ, ha mindenki hozzáteszi a saját kis lépését.

A gála zenés műsorszámokból állt, melyek közben a nézőtéren helyet foglaló gyerekek tapsoltak a hasonló korú vagy csak pár évvel idősebb gyerekeknek és fiataloknak. Színpadra lépett a Szent Anna utcai óvodások csoportja, a Petőfi Sándor Általános Iskola kórusa, a Szilver és a Bolero táncosai, a Szabadidős Sportklub tánccsoportja valamint a Seres-formáció.

Nemcsak őket köszöntötték tapssal, hanem szervezők által a gyermekekért végzett munkájukért elismerésben részesített felnőtteket is, név szerint : Tariné Lantos Piroskát, Vágvölgyi Zoltánt, Agócs Lászlónét, dr. Sztantics Csabát, Abonyiné Kiss Ágnest, László Erikát, Molnár Zsuzsannát, Kovács Ivánt, Kovács Ivánnét, Ignácz Jánost, Hering Ferencet, Berta Ferncnét, dr. Imre Ernőt, Lencséné Szalontai Máriát és Láda Mónikát.

A műsor zárásaként a sötétbe borult színpadon egy-egy szál gyertyával emlékeztek a gyerekek a világ gyermekkorú áldozataira. A gálát követően a szervezők és a gyerekek megkoszorúzták a Széchenyi - ligetben található Gyermekbarát - emlékkövet.

D.J.


<<< Vissza