<<< Vissza

Nyílt nap a Legrand Kontavill Rt.-nél
Ahol elégedettek a munkahellyel

2003. október 3.

 
Üzemlátogatás a nyíltnapon (Fotó: Vidovics)

Nyílt napot tartottak a Legrand Kontavill Részvénytársaságnál. Miként azt Horváth István vezérigazgató elmondta: az idei szeptemberi rendezvény volt a negyedik a sorban. Átlagosan kétévenként szervezik meg azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsenek a szentesi, akár Szentes környéki személyeknek, intézményeknek, érdeklődőknek, hogy betekintsenek a cég belső életébe.

A vezérigazgató megjegyezte: fontos a számukra, hogy a munkatársak családtagjainak is lehetősége legyen megnézni, hol dolgozik a papa, mama, esetleg a rokon. Megmutatni, milyen változás, fejlődés történt a gyár életében. A rendezvény általában csatlakozik az éves nyugdíjas találkozóhoz. Így nekik is lehetőséget adnak arra, hogy megnézzék, mi változott az előző évhez képest, a találkozót megelőzően őket is egy üzemlátogatásra invitálják.

A nyílt napra szervezett sajtótájékoztatón Horváth István a részvénytársaság eredményeiről tájékoztatta az újságírókat. Elmondta: 2001-ben kerek évfordulót ünnepeltek, a negyvenediket. A rá következő esztendő feszített volt, de jó évet zártak, az elmúlt tíz esztendő legjobb eredményét érték el. Árbevételük mintegy 15-16 százalékkal növekedett, elérte a 6,8 milliárd forintot. Mindamellett jelentős beruházásokat hajtottak végre. A legnagyobb meghaladta az egymilliárd forintot. Nagyon lényeges, hogy a dolgozói jövedelmek is növekedtek.

Az idei esztendőre elgondolt 8 milliárdos tervet, ami majdnem 20 százalékos növekedés írt elő, nem tudják elérni, az előreláthatólag 7,6 milliárd forint körül lesz. Az árbevétel ezzel is jóval a 10 százalék fölött alakul majd.

- Dolgozunk a jövő évi feladatokon, jelentős struktúraváltásban gondolkodunk - jelentette ki a vezérigazgató. - Értékesítésünk, már ami az exportot és a belföldi forgalmat illeti 50-50 százalék lesz, idén ez az arány 40-60 százalékra várható. A tavalyi év eredményeként a középméretű termelővállalati kategóriában nemzeti minőségi díjban részesült a cég. Ezt részvénytársaságunk életében a legmagasabb szakmai kitüntetésének tekintjük. Amire büszkék lehetünk.

Gáborné Sebesi Katalin humánpolitikai vezető szintén egy szép eredményről tájékoztatta a média képviselőit. Pályáztak a "legjobb munkahely" cím elnyerésére. A Figyelő újságban, a sajtótájékoztatót megelőző napon, 25-én tették közzé az eredményeket: első alkalommal bekerültek a legjobb 10 vállalat közé.

- Ez számunkra nagyon szép eredmény - vélekedett a humánpolitikai vezető asszony. - A Top 10-ben hetven induló cég közül a nyolcadik helyen végeztünk. Kizárólag a dolgozók véleményén alapuló felmérés volt. Minden munkavállalót megkérdeztek, nem volt kötelező, a részvétel 88 százalékos volt. Korábban már saját magunk is elvégeztünk hasonló felmérést.

A dolgozók rájöttek arra, hogy őszintén lehet beszélni. Amit mértek: belső kapcsolatok munkások és vezetők között vezetők kapcsolat egymással, munkakörülmények, fejlődési lehetőség, karrier, életpálya lehetőség amit vizsgáltak, hat fő témában, közel hatvan kérdés. - Mindez fontos visszajelzés a számunkra, arra nézve, hogy milyen irányban halad a cég - vette át a szót a vezérigazgató. - Vallom, elégedett dolgozó nélkül nincs elégedett vevő. Ha a vevő sem elégedett, annak a cégnek hosszú távon nincs perspektívája. Az eredmény nem is azt jelenti elsősorban, hogy mind az 507 dolgozónk elégedett a fizetésével, bár örömmel jelenthetem, hogy a régióban a legjobban fizető munkahely vagyunk.

L. J.


<<< Vissza