<<< Vissza

Vásári nagydíj a kertészeknek

2003. október 3.

 
Képünkön: Ledó Ferenc elnök

Már tizedik éve minden esztendőben megrendezik a Hortus Hungaricus kertészeti kiállítást és vásárt Szigetszentmiklóson. A mintegy 2 hektáros fedett területen elsősorban dísznövényesek, zöldség-gyümölcs termelők vesznek részt termékeikkel. A szakmai napot követő szombat-vasárnap már a nagyközönségé a terep, ekkor szinte fél Budapestnyi érdeklődő kimegy a családias, amolyan piknik jelleget öltő rendezvényre.

Ledó Ferenc, a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a kiállításon amiatt is fontos a jelenlét, hiszen a fogyasztók - az áruházláncokon kívül - itt találkoznak termékeikkel. A rendezvény mind nagyobb teret hódít, nemcsak a hazaiak, a külföldiek körében is, idén közel ötven ország állított ki, elsősorban azok, akik termékeikkel a magyar piacon vesznek részt. A legjobb standokat, termékeket egy szakmaközi zsűri díjazza, külön kategóriában a zöldség-gyümölcsöt és külön a dísznövény termékeket.

A szentesi szövetkezet - követve elődje, jelenlegi tagjának, az Árpád Agrár Rt.-nek sikersorozatát - a fehér tölteni való paprikával a kiállítás fődíját, a vásári nagydíjat nyerte el. Emellett különböző termékekből, uborka, paradicsom, karfiol, stb. első, második, harmadik díjat, összesen hét díjat hozott el a vásárról.

- Az elismerés mindig jól jön. Abban a mindennapi küzdelemben, amit a zöldség-gyümölcs kereskedelem terén végzünk különösen fontos nekünk, hogy a szakmai zsűri ilyen szinten értékelte termékeinket - jelentette ki az elnök. Elmondta még, hogy idén még egy nagy vásár vár rájuk, a novemberi Foodapest. Ez évben várhatóan 14 ezer tonna árut forgalmaznak majd, aminek 75 százaléka integrált növényvédelemben részesülő, úgynevezett zöldséghajtatott termék.


<<< Vissza