<<< Vissza

Sporthírek röviden

2003. szeptember 19.

 
Hajrá lányok!

Míg a szentesi vízilabdát kedvelő szurkolók itthon a Kontavill-kupa küzdelmein izgulhatnak, a Hungerit Szentes női gárdája szombaton megkezdi a bajnoki pontvadászatot a fővárosban. Az első találkozót máris kulcsfontosságú mérkőzésként említette Pengő László, a csapat vezetője a dobogóért folytatott küzdelem szempontjából. A BVSC elleni nyitómérkőzésen a vezetőedző győzelmet vár csapatától, remélhetőleg a lányok be is gyűjtik a bajnoki pontokat. A szentesi gárdából mindenki egészséges, így az általa legjobbnak vélt kezdőcsapatot küldheti medencébe szombaton 11 órakor Pengő László.

H. V.



Asztalitenisz NB III


A 2003-2004-es bajnokság 2. fordulójában, a Szentesi Kinizsi az újonc Lakitelek csapatánál vendégeskedett, s győzelemmel tért haza. Az eredmény, Lakitelek-Szentesi Kinizsi 7-11. Pontszerzők: Erdész 4, Csúcs, Kürti, Kocsis 2-2-2, Erdész-Csúcs páros 1.



Petőfi dzsúdó


Szeptember 6-án, Baján, nemzetközi regionális dzsúdó versenyt rendeztek. A sporteseményen a Petőfi DSE cselgáncsozói közül a diák "C" korcsoportos (1993-as születésű) Kis Koppány (Deák Ferenc Általános Iskola) és Nyáry Pál (Petőfi Sándor Ált. Isk.) ötödik, míg a serdülő (1989-90-es születésűek) Köröndi Bernát (Szent Erzsébet Katolikus Ált. Isk.) harmadik, Csala Dávid (Horváth Mihály Gimnázium) ötödik helyezést ért el.

Szeptember 13-án Kecskeméten a junior korosztálynak rendezetek nemzetközi versenyt. A Petőfi DSE serdülő és ifjúsági korcsoportos versenyzői megállták a helyüket az idősebbek között is, hiszen Gyói Alexandra (HMG) első, Korcsik János (HMG) második és Nagypál Katalin (Petőfi Sándor Ált. Isk.) negyedik helyezést ért el. Gyói Alexandra a nőknél elnyerte a legtechnikásabb versenyző címet, mivel mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte. Edző: Tóth Béla



Kenuverseny


A Horváth Mihály Gimnázium ismét megszervezi a Kurca városközponti szakaszán az amatőr középiskolai kenuversenyt. A start és a befutás a bíróság alatti szakaszon lesz. Négy kategóriában várják a diákok és tanárok nevezését. A versenyen szívesen látják más települések középiskolás csapatait is. Jelentkezni lehet, Tóth Tibor testnevelő tanárnál (63-311-5-454). A program szeptember 26-án, pénteken délután 2 órakor kezdődik.



Rögbi NB I - Súlyos vereség

Ismét bebizonyosodott, hogy óriási űr tátong a rögbi NB I és NB II között. A 2003-2004-es NB I-es bajnokság újonca, a Szentesi VSC 91-esek gárdája, ezúttal Esztergomba látogatott. Peskei, Mácsai, Farkas, Helemba, Baranyi, Faragó, Szilágyi, Törőcsik, Szabó, Dobos, Tímár, Kérdő, Fekete, Csanki, Kocsis, cserék: Kiss, Bélteki és Petri, edző: Törőcsik Sándor összeállításban léptek pályára. A játékos-edző, Törőcsik Sándor így vall:

- Hiába küzdött, s játszott jól a csapat. Szép és jó volt addig még erővel bírták a srácok. Második félidőben ismét jelentkeztek az erőnléti problémák. A tavalyi bajnok, Esztergom csapata a gólarány javító mérkőzésen 104-0 (33-0) arányban diadalmaskodott.

D. V. Z.


<<< Vissza