<<< Vissza

Fekete Csanád és a címeres mez

2003. szeptember 19.

 
Fotó: Vidovics Ferenc

A szentesi rögbi is feliratkozott azon sportágak közé, mely magyar válogatottat nevelt. A rögbi Szentesen nem tartozik a legnépszerűbb sportágak közé. Tizenkét éve annak, hogy ez a sportág megjelent a város sportpalettáján. Ez idő alatt két válogatottat is adott. Törőcsik Sándor a Szentesi VSC "91-esek" jelenlegi edzője után, Fekete Csanád a második rögbi játékos, aki magára húzhatta a címeres mezt.

- Milyen erőt képvisel a nemzetközi sportban a magyar válogatott?

- A magyar rögbi, és azon belül a hetes válogatott (hét fő alkot egy csapatot) nem tartozik az élmezőnyhöz. Ennek ellenére, vagy tán éppen ezért: van mód a fejlődésre. Különösen hetesben.

- Egy évig kint volt Walesben, ahol munka mellett rögbizett. Az ottani tapasztalatok segítették-e Önt abban, hogy a hetes válogatott tagja legyen?

- Mindenképpen. Lelki és fizikai inspirációt is adott. Egyfajta pszihés feltöltődést kaptam kint. Ott sokkal komolyabb veszik ezt a sportágat. Ennek szellemében próbálok itthon teljesíteni, hogy a válogatottat és a Szentesi "91-eseket" is segítsem.

- Milyenek a szentesiek NB I-es esélyei?

- Van is sanszunk arra, hogy egy-két csapatot megtudjunk verni. Ha szoros eredményeket érünk el a nálunk jobb csapatokkal, valamint szívvel végig hajtjuk a meccseket, akkor azt hiszem mindent megteszünk azért, hogy bent tudjunk maradni az első osztályban. Az óriási siker lenne.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza