<<< Vissza

Őszi zongorás esték

2003. szeptember 19.

 
Szeptemberben ismét kezdetét veszi az egészen májusig tartó hangversenysorozat a Lajtha László Zeneiskolában. Talán nem túlzás azt állítani, hogy Szentes város kulturális eseménypalettáján igen rangos helyet foglalnak el a zeneiskolában hallható koncertek. Mi több, fiatal művészek számára sem elhanyagolható lehetőség e falak között játszani, közönségünk szeretetétől, érdeklődésétől övezve.

Szeptember 23-án, kedden este 6 órától egy négy koncertből álló zongora-hangversenysorozat első estéjén vehet részt a tisztelt szentesi zeneszerető publikum. Négy estén át a zeneiskola vendégeiként, négy zongoraművész "keze nyomán", négyféle előadói világot, négyféle művészt és stílust ismerhetünk meg, kellemesen maradandó élménnyel megajándékozva önmagunkat minden egyes alkalommal. Manapság nem ritka az effajta, egyetlen hangszer köré, annak lehetőségeit feltáró, több előadói estből álló koncertsorozat. Különösen érdekesnek ígérkezhet, egy ilyen népszerű, igen kedvelt hangszer esetében, mint a zongora.

A sort Zsoldos Bálint fiatal pianista nyitja meg kedden tehát, remélhetőleg mindannyiunk örömére. Most játszik először nálunk, repertoárján Chopin, Brahms és Bach művekkel, - többek között. Úgy gondolom e sorozat nyitányaként kedvet kaphatunk a további három előadó produkciójához is. Ugyanis október 1-én, a zene világnapján csendül fel a második rész. A szentesi illetőségű Dancsik Nóra előadásával ünnepelhetjük a zenét, a klasszikus zenét. Dancsik művésznőt szerencsére igen gyakran köszönthetjük Szentesen, finoman árnyalt, precíz, légiesen könnyed játéka mindig is nagy élmény "hazai" közönségének.

Reméljük ezúttal is öröm lesz őt hallgatni. Őt követi november 4-én, Csoba Tünde fellépése és utolsóként az amerikai, Daniel Glover bemutatkozására kerül sor november 14-én. Láthatjuk, átélhetjük, miként bontakozik ki az alkotás művészete, feledhetetlen percekben megkomponálva e négy művész előadásában. Átérezhetjük a kort, ahonnan merítkeznek. Szemtanúi lehetünk annak, miként egyesülhet művész és mű a zongorairodalom legelragadóbb harmóniáiban.

Nagyszerűnek ígérkező előadásokra számíthatunk, nagyszerű művészekkel. Velük kerülhetünk közel hozzájuk, művészetükhöz egyaránt. Mert a szép, a maga egyszerűségében elragadó. Csak meg kell találni, ki kell hallani mindenből, például az ilyen zenékből.

Mészárosné Surányi Olga


<<< Vissza