<<< Vissza

Turisztika

2003. szeptember 19.

 
Az Árpád Kistérség-fejlesztő Önkormányzati Egyesület koordinációja mellet - a térség kistelepüléseivel közösen - Szentes is pályázott a Térség- és Településfelzárkóztatási Célelőirányzat központi keretének turisztikai infrastruktúra jogcímére. A pályázat célja a szentesi kistérségben egységes turisztikai táblarendszer létesítése.

A Szentest érintő fejlesztés mintegy 2.350.000 forintos összköltségű, 470 ezer forintos saját forrás mellet, mely 80 százalékos állami támogatást céloz meg. A pályázat keretében a kistérség településein új utcatáblák, turisztikai eligazító táblák, városi fogadótáblák kerülnek kihelyezésre.

Készül még egy kistérségi pályázat, melyet szintén az Árpád Egyesület koordinál. Ennek célja, falusi és agroturisztikai marketinganyag készítése FVM-forrás felhasználásával. A támogatási arány 80 százalékos. A kiadványban szerepelni fognak a kistérségre jellemző agrártevékenységek, a jellemző mezőgazdasági kutatómunka, tájjellegű termékek, folyók, tavak, természetvédelmi területek, falusi vendéglátók, lovas tanyák stb. A kiadvány három nyelven, tízezer példányban készül, és különböző szakmai konferenciákon, kiállításokon kerül terjesztésre.


<<< Vissza