<<< Vissza

Gondolatok

2003. szeptember 19.

 
Senkitől sem irigyelek semmit, legkevésbé a pótlékot azoktól, akik veszélyes munkát végeznek. De nem tudom, az autóbuszok vezetőinek a munkája veszélyes munkának minősül-e? Ami engem illet, megválogatom, hogy egy buszban hová ülök (ha válogathatok). Egyetlen hely van, amelyre akkor sem ülnék, ha ülhetnék: a buszvezető helyére. Ők odaülnek. Vállalják a veszélyt. Megérdemelnék a veszélyességi pótlékot.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Amíg nincs meg a tettes, addig mindenki gyanús, aki a közelben él.

Egy biztos: tettesek már jó ideje nincsenek, csupán elkövetők vannak. Lopás, rablás, kifosztás sincs, csupán eltulajdonítás van. Átgondolatlan új szó, mert ha van eltulajdonítás, akkor odatulajdonításnak is kell lennie, ami persze képtelenség. Ugyanis: ha ellopnak tőlem valamit, ami az enyém, az semmiképpen sem megy át a tolvaj tulajdonába. Jobb megmaradni a félreérthetetlen, egyébként jól használható régi szavak használatánál.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Kit illet meg az ártatlanság vélelme? Csak a barátomat, vagy a rokonomat? Tévedés! Mindenki tudja, hogy mindenkit megillet. Akkor miért alkalmazzák jogvégzett emberek is felemás módon az ártatlanság vélelmét?

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Amíg sikeres vagy, addig némelyek dicsérnek, mások irigyelnek. De ha a sikereid felett eljár az idő, többé nem vagy érdekes ember...

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Döbbenetes tudósítás adja hírül, hogy egy friss felmérés szerint a magyar középiskolások körében Hitler hatodik a legnépszerűbb történelmi személyiségek körében.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza