<<< Vissza

Rendkívüli események

2003. szeptember 19.

 
Szeptember 26-án 8 és 13 óra között elméleti felkészítéssel, október 3-án 9 és 13 óra között gyakorlati bemutatóval és vetélkedővel - hagyomány-teremtő céllal - az önkormányzat felkészítést tart a város 13-16 éves korosztálya számára. A rendezvény célja: felhívni a figyelmet a rendkívüli események kezelésére, a káros szenvedélyek elleni fellépés lehetőségeire, illetve a katasztrófahelyzetekben való teendőkre. A katasztrófa- és egészségvédelmi nap elméleti felkészítésének helyszíne a polgármesteri hivatal konferencia-terme, a gyakorlati bemutató illetve vetélkedő pedig a sportcsarnokban és környékén lesz megtartva.

A program lebonyolításában a rendező önkormányzaton kívül részt vesz a Szentesi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, a rendőrség, a tűzoltóság, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Kirendeltsége, a Magyar Vöröskereszt, az ÁNTSZ, a mentők a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki dandár és a Csongrád Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság.

Tervezett elméleti program: tűz- és balesetvédelmi ismeretek, a várost fenyegető és egyéb katasztrófák elleni fellépés, a megelőzés lehetőségei, életmentés, járványkezelés, egészségmegőrzés, az egészséges életmód környezeti hatásai, a káros szenvedélyek elleni fellépés lehetőségei, közterületen, magánházakban a rendkívüli események keletkezése esetén végrehajtható feladatok, továbbá, milyen módszerek alkalmazhatók, hogy a fiatalok elkerüljék az áldozattá, vagy elkövetővé válás problémáját.

Tervezett gyakorlati bemutatók, foglalkozások, vetélkedők területei: a tűzoltóság eszközeinek a bemutatása, tűzoltási ismeretek, tűzoltó-készülékek, -eszközök használata, vízsugárral célbalövés, vegyi- és egyéb mentesítő készülékek és eszközök bemutatása, használata, életmentő módszerek bemutatása. Robbanószer, kábítószer kereső, illetve járőrkutyák bemutatója, játékos feladatok a témakörben, tesztlapok kitöltése (dohányzás, alkohol, kábítószerek).


<<< Vissza