<<< Vissza

Szegedi verseny

2003. augusztus 29.

 
Augusztus 23-án Szegeden rendezték meg a nemzetközi gyermek dzsúdó versenyt. Beszélgetőpartnerem Kalydy Zoltán a Pollák DSE vezetője a hetedik alkalommal megrendezett Szent István-kupa társrendezője.

- Milyen okok miatt került tavaly és az idén is Szegedre ez a verseny?

- Az önkormányzat nagyobb anyagiakkal bír Szegeden, ennek megfelelően a verseny rendezéséhez is jobban hozzá tud járulni, így a terhek is jobban megoszlanak a két klub között. (Kupák, érmek, szállásköltségek, étkeztetési költségek stb.).

- Ezek után továbbra is Szegeden rendezik ezt a nagysikerű verseny?

- Valószínű, hogy állandó helyszíne lesz Szeged ennek a déli szomszédaink által nagyon kedvelt versenynek.

- Hogyan szerepeltek az ön versenyzői?

- A rendezési feladatok miatt a saját versenyzőkre ilyenkor nem úgy tudunk odafigyelni, ezért nem azt a teljesítményt nyújtják, mint máskor, valamint ezt a meleget is más-más módon reagálja le a szervezete a gyerekeknek. Több olyan versenyző kiesett ezen a rendezvényen, aki ennél nagyobb, nehezebb versenyen is eredményes volt.

Helyezettek: 94/95-ös korcsoport (lányok-fiúk együtt): 36 kg: 1. Kalydy Patrícia, 3. Csiszár Richárd. Diák A fiú (1991): 38 kg: 5. Kalydy Gábor. Serdülő lány (1989/90): 48 kg: 3. Korim Anett. Serdülő fiú (1989/90): 36 kg: 3. Stiak Tamás, 55 kg: 2. Ódor András. Több szentesi versenyzőnek jutott a felajánlott különdíjakból: Pl. a KO 1999 BT különdíját Kalydy Patrícia nyerte. A Piramis lakástextil egyik díját Ódor András, a másik klub versenyzői a Zepter és a Generáli-Providencia Biztosító díjait kapták.

- Milyen létszámú volt a versenyen a részvétel?

- Ötszáz fölött volt a létszám, a külföldiek közel háromszázan voltak. Ukrajnából, Romániából, Szerbia-Montenegróból, Horvátországból, Szlovéniából, San-Marinóból, Németországból, Hollandiából és természetesen a magyar klubokból vettek részt a versenyen.

- A dzsúdózni vágyók hova forduljanak?

- A Pollák Antal szakközépiskolában minden este 6 óra után keresheti a szakosztályt, a kicsiknek illetve kezdőknek kedd-csütörtök délután 5-6 óráig vannak foglalkozások.


<<< Vissza