<<< Vissza

A Kinizsi is elkezdte

2003. augusztus 29.

 
A megye III. osztályban szereplő Szentesi Kinizsi is elkezdte a pontgyűjtést, a 2003-2004-es bajnoki idényben. Az együttes repülőrajtot vett. A gárda két fordulón van túl, szerzett hat pontot, s rúgott kilenc gólt.

- Ez a jó rajt azt jelenti, hogy hibátlanul sikerült a felkészülés? - tettem fel a kérdést Tóth György edzőnek és szakosztályvezetőnek.

- Vegyesek az érzelmeink a felkészüléssel kapcsolatban. Nem úgy sikeredett, ahogy szerettük volna. Közrejátszott ebben a kánikulai meleg, hiszen a 35 fokos melegben nem úgy megy a munka, ahogy szeretnénk.

- Túl vannak két fordulón. Kedvező a sorsolás? Hiszen, aránylag két gyenge ellenféllel kezdtek.

- Igen. Amikor megnéztem a sorsolást, azt mondtam, elég kedvező. Főként az, hogy a nyitómérkőzést Eperjessel játszottuk idegenben. Ez a gárda egy kicsit szerényebb csapatnak tűnt. Második fordulóban vendégül láttuk Kübekháza együttesét. Aki ellen pozitív a mérlegünk. Csupán egyetlen döntetlenünk van az eddigi mérkőzéseink során. A következő körben Földeákra látogatunk, majd fogadjuk Maroslellét, az ötödik fordulóban pedig idegenben Pitvaros vár ránk.

- A tervek?

- Nagy vágyaink közé tartozik az első hely megszerzése. ha most nem tudunk bajnokságot nyerni, akkor nem tudom, hogy mikor állhatunk fel a dobogó legfelső fokára. Úgy látom, hogy az első két mérkőzésen nyújtott játék, biztató lehet a tervvel kapcsolatban.

- Az előző bajnokság vége felé igen rapszodikusan szerepelt a Kinizsi. Sikerült a srácok fejében rendet tenni?

- Úgy néz ki, hogy rájöttek a fiúk, hogy változtatni kell azon a játékfelfogáson, amit játszottunk az előző idény vége felé. Nemcsak az előrejutás a lényeg, hanem a játék is.

- Új arcok tűntek fel az együttesnél. Kik távoztak, s kik érkeztek?

- Távozott Tóth István Nagymágocsra. Horváth Norbert Derekegyházára.
Érkezett: Csatordai József és Brusznyiczki Pál kiöregedett ifiként a Szentesi TE-ből. Kovács Tibor, Pataki Csaba, Rúzs-Molnár András, ők valamennyien a Fábiánsebestyénből. Burai Károly, ő egy megye I-es csapatból Mezőberényből. Jelenleg itt katona.

Zárásként íme az első két forduló eredménye: Eperjes-Szentesi Kinizsi 0:4, góllövők: ifj. Tóth György 3, Borák.
Szentesi Kinizsi-Kübekháza 5:1. A szentesi gólszerzők: Töröcsik Z. (2), Birkás, Rúzs-Molnár, Tóth Gy. 1-1-1.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza