<<< Vissza

Sok még a kérdőjel
 Edzőpáros a pólósoknál

2003. augusztus 29.

 
Új idény, új tervek. Ez minden olyan sportegyesületre igaz, amely valamilyen bajnokságban szerepel. Az új feladatok és célok megvalósításához megpróbálnak minél jobban felkészülni. Nincs ez másképpen a Legrand Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapatánál sem. Az együttes edzéseit dr. Tóth Gyula és Komlósi János edzőpáros irányítja. A duó egyik tagjával Komlósi Jánossal beszélgettünk terveikről és elképzeléseikről.

- Mennyire lepte meg önt, hogy felkérték a csapat edzéseinek irányítására?

- Nagykanizsáról való hazatérésem után, utánpótlásszinten érdeklődtem, hogy lenne-e lehetőség edzői munkára. Ekkor adódott a felnőtt csapatnál ez a lehetőség. Szeretem a kihívásokat. Örömmel vettem a felkérést. Bízom benne, hogy a kétéves szerződésem ideje alatt sikeresen tudok együttműködni a fiúkkal.

- Mikor kezdték a felkészülést a 2003-2004-es idényre?

- Július elsejével kezdtük a közös munkát. Sajnos még a mai napig sem alakult ki a játékoskeret. Vannak kérdőjelek. Elsősorban Berki András, Szénászky Zsolt és Kiss István esetében. Hetek óta velünk edzenek, de még nem írtak alá szerződést, s ebből adódóan nem dőlt el a sorsuk. Két új ukrán játékos erősíti az együttest. Kamenetsky Volodymyr, ő régi-új, hiszen már korábban játszott Szentesen. Vele érkezett Dimitro Larisinyecz. A kapusposzt is kérdőjeles. Van ugyan három kapusunk, Ormai, Gál és a tehetséges, de nagyon fiatal szerb, Újházi. Ismét nálunk játszik Zentai Tamás is.

- Napi mennyi foglalkozást tart a gárdának?

- Heti nyolc edzésünk van. Hétfőn, szerdán, pénteken két edzés, kedden és csütörtökön egy-egy. Júliusban főleg az úszásra fektettünk több hangsúlyt. Augusztusban előkerültek a labdák is. Szeptemberben több labdás edzés lesz, mint úszás.

- Szeptember vége felé kezdődik az új idény. A sok kérdőjel ellenére, a hátralévő egy hónap elegendő-e ahhoz, hogy összekovácsolódjon a csapat?

- Elégnek kell, hogy legyen. Egyre több edzőmérkőzést fogunk játszani. Nemzetközi tornákon is szerepelünk, ami elősegíti a csapat összerázódását.

- A rajtig milyen program vár az együttesre?

- A jövő hét végén Egerben egy nyolccsapatos nemzetközi tornán szállunk vízbe. Két hét múlva Szentesen lesz a hagyományos Kontavill-kupa. Még a mezőny nem teljes, de az már biztos, hogy a hazai élcsapatok közül az FTC, Bp. Honvéd továbbá az Eger, és nagy valószínűséggel az iráni válogatott illetve egy kotori csapat is a torna résztvevője lesz.

- Mi a vezetőség elvárása a 2003-2004-es idényben?

- A magam nevében nyilatkoznék. Én nem is helyezésben gondolkodnék. Minél jobb játékot kell produkálni a srácoknak. Ne legyen olyan, hogy egy jobb gárda (Honvéd, Vasas, FTC) tíz-tizenöt góllal nyerjen. Legyen tartása a Legrand Szentesi VK-nak. Itthon közönségszórakoztató mérkőzéseket játszunk. Szeretném azt, hogy izgalmassá tudjuk tenni az összecsapásokat, és ez valamilyen módon az eredményességen is megmutatkozik.

- Ketten irányítják a csapatot. Milyen érzés dr. Tóth Gyulával együtt dolgozni, aki a női válogatottnál, a szentesi női csapattal, valamint korábban a férfiaknál is bizonyított. Nem érzi magát másodhegedűsnek?

- Három csapatot (felnőtt, ifi, serdülő) viszünk ketten. Ha Gyula munkahelyi elfoglaltság miatt nem ér rá, akkor délelőtt én vagyok a felnőtt csapattal. Van, hogy este közösen vagyunk. Megosztjuk a munkát. Azt még én sem tudom, ha elkezdődik a bajnokság, hogy konkrétan mi fog történni. Hiszen mindketten ott ülünk a kispadon. Igyekszünk azonos taktikai utasítást adni. Ha kétféleképpen beszélünk abból zűrzavar és káosz lesz.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza