<<< Vissza

Sikeres szövetkezet

2003. augusztus 29.

 
A Szentesi ÁFÉSZ sikeres első félévet zárt. Mindez elmondható annak ellenére, hogy az elmúlt hat hónap igen kemény nyárral fordult - fejtette ki gondolatait Mészáros Zoltán elnök, majd így folytatta tájékoztatóját:

- Pozitív mérleggel zártunk. Eredményességünket kereskedőink kemény munkájával, több fronton történő helytállásával, tudásával tudtuk csak megvalósítani. Reményeket kelt az, hogy elvégeztünk egy közvélemény-kutatást, a jelzések szerint törzsvásárlóink körében jó vélemény alakult ki irányunkban. A vásárlók pozitívan szólnak üzleteink működéséről. Elmondhatom, ez a legfontosabb számunkra, amikor a Szentes és Vidéke Áfész üzleteit a legjobbak között emlegetik a városban.

Az elnök a továbbiakban elmondta, hogy az első félév nem volt olyan dinamikus, mint az előző év hasonló időszaka. Úgy fogalmazott, stabilan gazdálkodtak. Ami nagyon lényeges, értékesítési mutatóik sem romlottak az első hat hónapban. A tavalyi évhez képest az üzletek forgalma nőtt, igaz, nem a tervezett mennyiségben. Elmondhatják, hogy a piacot meg tudtuk tartani, a hálózatuk stabil maradt. A fejlődés ezen a téren 6 százalékra tehető. Na már most ha az inflációt nézzük, akkor ez azt jelenti, hogy volumenében egy százalékkal értékesítettek kevesebbet.

- Azonban, ha a többi kereskedő munkáját nézzük, lehet, hogy a multinacionális cégek felnevettek az első fél évben, a többi szakmabeli ezt nem mondhatja el. A kereskedelemben iszapbirkózás folyik, nagyon keményen meg kell harcolni mindenért. A szerény fejlődésünk már eredménynek mondható. Nagyon fontos az, hogy a vevőinket meg tudtuk tartani - jelentette ki Mészáros Zoltán.

A fejlesztésekről szólva az elnök elmondta, valamennyi üzletüket klimatizálták. A pékségben jelentős beruházást hajtottak végre, gépcseréket, magasabb teljesítésű és nagyobb kapacitású gépeket állítottak be, amivel a hatékonyságot tudják növelni. Az üzletekbe hűtőket, különböző informatikai eszközöket állítottunk be. A vásárlók komfortos helyzettel találkozhatnak a szövetkezet boltjaiban.

Mészáros Zoltán, a Szentes és Vidéke Áfész elnöke mondja: náluk az első szempont, hogy a vevőt kell szolgálnia minden kereskedőnek. A vevő érdekében történik minden.

- Ennek jegyében szeretnénk a városban és a város környékén élő embereket, vásárlóinkat, minden kedves családot egy kellemes szeptemberi kikapcsolódásra meginvitálni - folytatja az elnök. - A tavalyi fesztivál sikerén felbuzdulva, azt gondolom, hogy az idei még nagyobb szabású lesz. Az előjelentkezéseket ismerve, talán sikerül megduplázni a résztvevők számát. Előfordulhat, hogy még korlátozni is kell.

- Sokan jelentkeztek a versenyre?

- Igen sokan. Nagy részük családdal érkezik az eseményre. De hát ez a rendezvény lényege: családi napként hirdettük programjainkat. Több család jelezte, le fognak ülni, főznek egy jó lecsót, amire ismerőseiket, jó barátaikat is meghívják az asztalukhoz. Mi is az egész várost, a környékbelieket szeretnénk meginvitálni, érezzék magukat jól, szórakozzanak jól. A legnagyobb áruházunk előtt megrendezett egész napos fesztiválon együtt szórakozhat a család apraja-nagyja, miközben kereskedelmi partnereink termékbemutatóin megismerhetik és megkóstolhatják az alföldi táj és a hazai termékek ízeit. A lecsófőző versenyen pedig szakavatott zsűri dönti el, ki főzi a legfinomabb lecsót, ezt a csodálatos ételspecialitást.

- Milyen programok várnak az érdeklődőkre?

- A rendezvényt széles skálán terveztük, a család apraja-nagyja részt vehet rajta. Zenés ébresztővel kezd a Városi Fúvószenekar, délelőtt, mi több a délután folyamán is gyerek-játszóházakat, a színpadra gyermekprogramokat szerveztünk. Aktívan be szeretnénk vonni a család apraját-nagyját. Dolgozóinkat, vásárlóinkat, a város lakosságát. Részükre nagyszerű szórakozást, kellemes kikapcsolódást nyújtani. Sztárvendégeket várunk, eljön Szentesre a Princess, a három lány napjaink egyik legsikeresebb zenei csapata, ugyanakkor itt lesz egyik kedvencünk, Balázs Pali is. A végén még egy nagy meglepetés vár a résztvevőkre, a tűzijátékkal egy lézershowt is megrendeltünk, várhatóan olyan produkció lesz majd, amit még a város lakossága helyben nem látott.

- A helyszín az Apponyi tér, a Kála áruház parkolója és környéke. Mire számítanak, nem lesz szűkös a hely?

- Egyelőre elférünk a kijelölt helyen. Bízom abban, sokan eljönnek majd. A rendezvényt a napfényes alföldi táj közepén a paradicsom és a paprika hazájában, abban a városban csináljuk, ahol ezt kitalálta valaki, van anyag: paradicsom és paprika hozzá, vállalkozókedvű polgárok. A családokat hívjuk az eseményre, ahol a gyerkőc megtalálja a maga szórakozását, a szülők főznek, beszélgetnek, el lehetnek egész nap, délelőtt 10 órától egészen estig. Mindezért köszönet illeti támogatóinkat is.

L. J.


<<< Vissza