<<< Vissza

Döntetlen a nyitányon

2003. augusztus 15.

 
A szentesi labdarúgás híveinek hosszú évtizedes álma vált valóra azzal, hogy a Szentesi TE NB II-es mérkőzésen lépett pályára. A 2003-2004-es NB II-es bajnokság nyitó összecsapását mintegy nyolcszáz néző kísérte feszült figyelemmel. A Kurca-parti legények hazai pályán az Orosházi FC-t látták vendégül.

A Szentesi TE Bíró-Márics, Erdei, Fajkusz (Taskovics)-Szarvas, Keller, Tóth Cs., Szabó T., Pálfi-Ábel (Nyerges), Nana, edző: Bozóki Zoltán összeállításban kezdte meg a pontgyűjtést. Az első félidő csaknem végig kiegyenlített játékot hozott. A hazaiak erejéből egyetlen kapufára futotta, Ábel révén. A szünet előtt néhány másodperccel a vendégek vezettek. Molnár az orosháziak támadását vezette, a hazaiak kapusa Bíró feleslegesen elhagyta őrhelyét, s ott maradt ajtó, ablak nyitva. Molnár elhúzta a labdát Bíró mellett, beadott, s a középen érkező Lovas az üresen tátongó kapuba talált, 0:1.

Szünet után felpaprikázódtak a kedélyek, amelynek három kiállítás lett a vége. A 48. percben Kiss a vendégektől, majd öt perccel később kakaskodásért az orosházi Szrenka, illetve a hazaiaktól Pálfi mehetett korábban zuhanyozni. Ezután a Szentes nagyobb sebességre kapcsolt. Az emberhátrányban lévő Békés megyei együttes két kontra támadásból növelhette volna előnyét, a helyzetek azonban kimaradtak. A 85. percben a hazaiaknak sikerült pontot menteni, ekkor Szabó T. a vendégek kapusának lába között gurította a hálóba a labdát, s lett 1:1. Két perccel a végső sípszó előtt Nana lábában volt a győzelem esélye, de benne is maradt, labdája a kapufán csattant. Végül ha nehezen is, de a Szentesi TE itthon tartott egy pontot.

A mérkőzés után az edző Bozóki Zoltán így értékelt: - Az első félidőben kiegyenlített játék volt. Szerencsétlen góllal az ellenfél szerzett vezetést. A második félidőben a kiállítások felpaprikázták a mérkőzést. A vendégek kihagytak néhány ziccert a kontra támadásaik végén. Sikerült egyenlítenünk, sőt egy kapufát is lőttünk. A nyitómérkőzésen szerzett egy ponttal elégedett nem vagyok, de a gyerekek magharcoltak azért, hogy ne hagyjuk el vesztesen a pályát.

A Szentesi TE legközelebb vasárnap, a Magyar-kupa mérkőzésen lép pályára Jászberényben, majd egy héttel később bajnoki mérkőzésen Makón szerepelnek a Bozóki-fiúk.

D. V. Z.


<<< Vissza