<<< Vissza

Kétszer gázolták el

2003. augusztus 15.

 
Kétszer gázoltak el egy kerékpárost Szentesen, na nem véletlenül. Az elmúlt szombaton 17 óra körül tekert bringájával a Rákóczi utcán a Szalai utca felé egy férfi, amikor egy haragosa a Rúzs-Molnár utcából autójával kifordulva a kerékpár oldalának hajtott. A kerékpáros a földre esett, de alighogy feltápászkodott, az autós - miután visszafordult - fékezés közben újra elütötte a férfi, aki előbb a motorháztetőre, majd onnan az úttestre került. Csodával határos módon személyi sérülés nem történt. Az eljárás szakértők bevonásával még folyik, közúti veszélyeztetés bűntette miatt.

11-én 15 óra körül Lapistó belterületén Nagymágocs felől Szentesre haladt egy motoros, aki balra szeretett volna lekanyarodni, de nem vette észre, hogy előzését már megkezdte egy Ford Tranzit. A motoros a tranzit jobb hátsó kerekének ütközött, az úttestre esett és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Ugrásszerűen növekedett az őzek okozta balesetek száma városunk környékén. A derekegyházi erdő és Nagymágocs közötti szakaszon, illetve a kunszentmártoni úton történtek ilyen jellegű balesetek. Fokozott figyelemmel, kisebb sebességgel talán elkerülhetőek az ilyen nem kívánatos találkozások, melyek több százezer forintjába is kerülnek az autósoknak. A biztosító ráadásul nem fizet az ilyen károkért.

H. V.


<<< Vissza