<<< Vissza

Halálos áramütés
Pénzhamisítás tízezerig

2003. augusztus 15.

 
Garázdaság miatt indult eljárás egy kutya tulajdonosa ellen a hét elején. A kutya a szomszéd udvarában elkapott egy tyúkot, viszont az esetnek volt egy szemtanúja, egy idős hölgy, aki azonnal beszámolt a történtekről a szárnyas gazdájának. A férfi azonban, akié a kutya volt, mindezt meghallotta, ezért dühében hozzávágott egy féltéglát a fecsegő nénihez, aki szerencsére nem sérült meg súlyosan.

Motorosokkal kötekedett egy fiatalember a szentesi díszkútnál, amelynek verekedés lett a vége. A férfi azzal a kéréssel fordult az ott várakozó motoros csapathoz, hogy vigyék el egy körre járművükön. Kérését elutasították, amin annyira bedühödött, hogy ököllel megütötte az egyik motorost, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ráadásul egy irányjelző is letört az incidensben.

Feljelentést tettek két személy ellen a szentesi rendőrkapitányságon, akik - a sértett szerint - a Pintér utca egyik lakásából 500 ezer forintot vittek magukkal. A gyanúsítottak viszont rágalmazásnak vélték a dolgot és ott a helyszínen - ugyancsak a sértett elmondása szerint - kardokkal felszerelkezve próbáltak elégtételt venni. Személyi sérülés szerencsére nem történt, mert az egymással farkasszemet néző feleket kerítés választotta el egymástól. Az ügyben lopás miatt indult eljárás.

A Tisza szentesi szakaszán emeltek ki egy hullát a folyóból a nyomozók vasárnap. A férfi eddig tisztázatlan okokból fulladt a vízbe, államigazgatási eljárás keretében folyik a vizsgálat az ügyben. Ittasan, éjszaka, ismeretlen helyeken lehetőleg senki ne fürdőzzön, mert könnyen tragédiával végződhet az úszás.

Szintén vizsgálat alatt van az a halállal végződött háztartási baleset, amelyben egy szentesi hölgy életébe került a hajszárítás. A nő a fürdőszobájában szárította a haját, a hajszárító valószínűleg beleeshetett a kádba, az áramütést pedig nem élte túl az asszony.

Az elmúlt napok vezető sajtóhíre, hogy tízezer forintig nem minősül bűncselekménynek a pénzhamisítás. Nos, egy hónapokkal korábbi rendeletről van szó, így a szentesi rendőrök már 2003. áprilisa óta e szerint a rendelet szerint járnak el az ilyen jellegű ügyekben.

H. V.


<<< Vissza