<<< Vissza

Gyaloghíd és járda

2003. augusztus 15.

 
A megyei önkormányzat beruházásában tavaly márciusban adták át a területi kórház sürgősségi tömbjét. A beruházás azonban nem tartalmazta az intézmény (épület) közterületen való megközelítését. Akkor határozott úgy a város képviselő-testülete, hogy a szűk keresztmetszetű Kiss Zsigmond utcai járda helyett újat épít a sürgősségi tömb (kórház) oldalán.

Ami végül is nem csekély munkával járt. Mint azt Sáfrán Bálint műszaki főmunkatárstól megtudtuk, át kellett helyezni a kórház kerítését, továbbá megépíteni egy tizenhat méter hosszú nyílású gyalogos és kerékpáros hidat, mindamellett kiépítettek közel 300 méter gyalogjárdát. Ami a sürgősségi tömb megközelítését biztosítja, másrészt biztonságosabbá teszi a Kertváros gyalogos-kerékpáros forgalmát.

A beruházás pénzügyi előirányzata 30 millió forint volt, amit - különböző, menet közben előforduló problémák miatt - mintegy 2 millió forinttal léptek túl. A Csongrád Megyei Területfejlesztési Alap - pályázat útján - a pénzösszeg 70 százalékával járult hozzá a beruházáshoz. A munkálatokat tavaly augusztusban kezdték el, s a befejezés jórészt a pénzeszközök miatt átnyúlt az idei évre. A kerítés, a járda és a híd műszaki átadása már megtörtént. Ez utóbbi forgalomba helyezése a pótmunkák miatt augusztus végére várható.

A polgármesteri hivatal műszaki főelőadója elmondta, az új út ugyan még nincs kijelölve a kerékpáros forgalomnak, ám a Kiss Zsigmond utca nagy forgalma, keskenysége, az abból adódó balesetveszély miatt azt remélik, hogy nem tiltják ki onnan a kerékpárosokat. Arra a kérdésre pedig, hogy némely lakossági vélemény szerint a gázvezetés építése miatt húzódott el az út megnyitása, a főelőadó egyértelmű nemmel válaszolt. Kijelentette: ők időben elkészültek a vezetéképítéssel, azonban a híd műszaki átadását később tudták megoldani.

Ami pedig a további feladatokat illeti, a városban beindulnak az aszfaltozási munkák, annak keretében az Ady Endre-Kossuth tér kereszteződésében lévő útszakasz, majd az Esze Tamás utca, továbbá a Nagyvölgy sor és a Széchenyi ligeti bekötő készül el. Megkezdődnek a járdafelújítások is, idén a korábban megtörtént kijelölés szerint várhatóan 15-20 utca készül majd el a város különböző részein.


<<< Vissza