<<< Vissza

SZIKA tábor

2003. augusztus 8.

 
A címben szereplő rejtélyes szó nem mást takar, mint a Szolnoki Ifjúsági Kerekasztalt, melynek tagjai július 21-től 27-ig a VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség magyartési táborközpontjában töltöttek el egy felejthetetlen hetet, már második alkalommal.

A tábor alapvetően szabadidős jellegű volt, de fontos célja volt a kerekasztalosok jövő évi programtervének előremozdítása és ennek érdekében a más ifjúsági szervezetekkel történő tapasztalatcsere is. Így például az orosházi GYIÖK (Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat), a szentesi SZIDÖK (Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat) képviselői mellett a hasonló jellegű szervezet létrehozását fontolgató tiszagyendai fiatalok is részt vettek a táborban.

A hét programja rendkívül változatos volt: a tábor első felében részesei lehettünk egy nagyszerű vitaversenynek "a férfiak vagy a nők az erősebb nem?" témában; két előadásnak, melyek tárgya a drogok elleni küzdelem, illetve a fiatalok külföldi lehetőségei (az Európai Unió Ifjúság 2000-2006 című programja keretében) voltak; valamint egy fantasztikus thai- és kick-box bemutatónak a tiszagyendai fiatalok jóvoltából. Vendégünk volt Szolnok város ifjúsági referense, Burai István, és a Szolnoki Civil Ház vezetője, dr. Szabó Rudolfné , akik azokat a szervezeteket képviselték, akik a tábor létrehozását anyagilag is támogatták.

A tábor második felében, csütörtökön mi látogattunk el a VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség szentesi Diák Pincéjébe, ahol a meleg fogadtatást követően a közös kézműveskedés mellett nagyon termékeny tapasztalatcserére is sor került a SZIDÖK, a SZIKA, a GYIÖK és általában a települési ifjúsági önkormányzatok működésére vonatkozólag.

A kézműveskedésre a táborban is lehetőség volt, készítettünk gyöngyökből virágot, szép, festékkel spriccelt képeket és fűztünk karkötőket is. A szabadidős programok között szerepelt még az új magyartési játszótéren lebonyolított izgalmas számháború is és a körös-parti bátorságpróba is.

A tábor utolsó napjaiban a társaság a szeptemberre tervezett szakmai jellegű találkozó megtervezésével foglalkozott. Az igen tartalmas és érdekes hét utolsó estéjét pedig egy magas színvonalú "Ki mit (nem) tud?" zárta, ahol énekeket és verses darabokat éppúgy láthattunk, mint táncot, rock-együttest vagy táborvezető-paródiát.
Ezúton is szeretnénk megköszöni a VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetségnek a tábor szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségét, valamint a résztvevő fiatalok aktív és tartalmas közreműködését.

Hajdu-Kis Diána és Veresné Péter Judit, táborvezetők


<<< Vissza