<<< Vissza

Ismét próbálkozik
 A Zöldág az asztalitenisz III-ban

2003. augusztus 1.

Szentes város asztalitenisz sportját ismét két csapat fogja képviselni a 2003-2004-es NB III-as bajnokságban. Köztudott, hogy az előző évi pontvadászatot csak a Szentesi Kinizsi fejezte be, hiszen a Zöldág csapata a bajnokság félidejénél visszalépett. Az újrakezdés lehetőségéről beszélgettem Takács Ajtony szakosztályvezetővel.

- Mi volt a visszalépés oka?

- Az előző idényben végig szerettük volna játszani a bajnokságot, de ezt nem sikerült megvalósítani. A visszalépés oka, a csapat egyik húzó emberét, Simon Viktort megműtötték, s utána nem tudta vállalni a folytatást. Így kevesen voltunk. Hárman maradtunk, így a további mérkőzésekre nem tudtunk volna kiállni, s a további szereplés értelmetlen lett volna.

- Hogy nyílt arra lehetőség, hogy mint kieső együttes, ismét az NB III-ba próbáljanak szerencsét?

- Az egyik oldala az éremnek, hogy Simon Viktor teljesen meggyógyult, s játékra alkalmassá vált. Az érem másik oldala: országosan átszervezik mind az NB II-es és NB III-as bajnokságot. Az országos szövetség lehetőséget adott a kieső csapatoknak az NB III-ban maradásra. Mi is kaptunk ilyen lehetőséget, élünk is vele. Ismét együtt vagyunk, név szerint: Takács Ajtony, Takács László, Simon Viktor és Barta László. Úgy tűnik, hogy sikerül egy ötödik játékost is igazolni. Ez néhány napon belül kiderül. Ha az igazolás megvalósulna, erősödnénk is, így reális esélyünk lenne a 2003-2004-es NB III-as bajnokságban való bentmaradásra.

- A szavaiból az derül ki, hogy az előző bajnokságban elszenvedett sok sikertelenség nem vette el a kedvüket. Ez a kitartás előbb-utóbb sikereket hozhat?

- Meg vagyunk róla győződve, hogy igen. Ami a legfontosabb, hogy a csapat stabil, s nem áll fenn annak a veszélye, hogy széthullik. Valamennyien szeretjük az asztaliteniszt, mindenképpen űzni kívánjuk ezt a sportot. Előbb-utóbb a befektetett munka meghozza gyümölcsét. Sikerül gyökeret ereszteni a számunka most még erős NB III-ba.

dvz.


<<< Vissza