<<< Vissza

Szentesi Fiesta
Népek ételei a Tiszti Klubban

2003. augusztus 1.

 
Augusztus 4. és 9-e között sokakat érdeklő programok lesznek a Tiszti Klub kertjében. Esténként nemzetek, népek, kultúrák zenéit, táncait mutatják be.

Ennek része lesz 4-én az olasz est, amikor a Los Andinos együttes játszik majd, ételkülönlegességként a botaggiot, italnak pedig a grappát ajánlják. Az 5-ei magyar esten marhapörkölt lesz galuskával, a zenét pedig a Kákics zenekar szolgáltatja. Augusztus 6-án az amerikai éjszakában a turnedos steak-ot kínálják, italként pedig whiskyt. A modern táncok bemutatóján a Jazzabell együttes játszik. A 7-ei görög esten ételben a musszaka lesz a sláger, italnak pedig Ouzót szolgálnak fel. Az est vendégzenekara a Pireusz lesz, a tánc pedig a csodálatos szirtaki. A programok este 7 órakor kezdődnek.

- A csúcs talán mégis a 9-ei, szombati program lehet - tájékoztatta lapunkat Csorba Gyula, a Tiszti Klub étterem vezetője. Fiesta néven szeretnénk hagyományt teremteni, közösen a Napkerék együttessel és annak támogatóival. Amolyan búcsús-majálisos hangulatot szeretnénk megteremteni délutántól a vendégek vetélkedhetnek, játszhatnak. Lesz sörrekesz-mászó verseny, sörivó- és sörfejő verseny, borfelismerés. Este a Napkerék együttes szolgáltatja a talpalávalót, mellé - vacsorával egybekötve - egy nagy nyári bálat, Fiestát, mulatságot rendezünk komoly fény- és hangtechnikával. Azt tartom fontosnak, hogy egy olyan hagyományt teremtsünk közösen, ami színfoltja tud lenni a nyári hónapoknak. Megvan bennünk az a komoly szándék, hogy ebből évről évre egy komoly nyári programot alakítsunk ki. Ételekről szól az egész hét, kajákról, jellegzetes italokról, mediterrános zenés-táncos rendezvény. A hangulatot szeretnénk.

- Miért a cigány kisebbséggel készül a napi program?

- Egy ilyen hangulathoz, a célhoz, a programok sorával, a szívből jövő, önfeledt szórakozást a városban ebben a közegben találom meg, abban a zenében, amit ők játszanak. És ez nem csak romazene. Színvonalas muzsikát játszanak.

- Mi nagyon örülünk ennek - mondja Faur Zoltán. - Ígéretünkhöz híven a felhőtlen örömzenélést, szórakoztatást biztosítjuk a Napkerék együttessel. Pénzeszközeink szűkösek, de valamilyen formában támogatni fogjuk a rendezvényt. Vannak szponzoraink, akik a színes, kavalkád jellegű programokat támogatják. A dolog az együtt gondolkodásról, együttműködésről, a szórakozásról szól.

- A Napkerék együttes folyamatosan működött - veszi át a szót ifjabb Faur Zoltán. - Ma már modernebb stílusban játszunk. Zenénk sokrétű. Repertoárunkba szinte minden zenei műfaj beletartozik. Az együttes tagjai: Fehér Mónika és ifj. Faur Zoltán, Danyi Tibor és Danyi József és Faur Gábor. Úgy tudjuk, az idősebb Faur Zoltán is beáll majd, aki szintén alapító a zenekarban.

(lovas)


<<< Vissza