<<< Vissza

Motorosok sebességben
Látni és láttatni

2003. augusztus 1.

 
Nem elégszer beszélünk róla, úgy látszik többször is el kell mondani: a motorosok nem tartják be a sebességhatárokat. A megengedett 50 kilométeres sebességet jóval meghaladva közlekednek a belváros területén.

Májusban a Horváth Mihály és a Kossuth utcák kereszteződésében történt közlekedési baleset, amikor a szabályosan balra kanyarodni kívánó személygépkocsi elé fordult egy 70-80 kilométeres sebességgel haladó motorkerékpár. A motoros súlyos, a kezén maradandó sérülést szenvedett. Nemrégen (július 21-én) a Kossuth utcán, a posta előtti parkolóból tovább haladni akaró személygépkocsi elé kanyarodott egy gyorsan haladó motorkerékpáros. A motoros ez esetben is súlyosan megsérült.

- Arra kérjük a gépjárművezetőket, hogy a sebességhatárokat mindenképpen tartsák be. A már ismertetett esetekben mindkét baleset elkerülhető lett volna.

Ami még problémát okoz a szentesi rendőröknek is, az ittas vezetés. Megpróbáljuk kiszűrni őket. Jelenleg az ország egész területén fokozott rendőri ellenőrzések vannak az utakon. Ellenőrzésük sok mindenre kiterjed. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ittas kerékpáros is szabálysértést követ el. A kerékpárra is vonatkoznak a KRESZ-szabályai! És itt kell szólnunk a kivilágítatlan kerékpárokról. A világítás életet menthet. Ez esetben is nagyon fontos a látni és láttatni örökérvényű elve. Mindezt gyakorló vezetőként is tapasztalom - mondja Bottyán József főhadnagy, a közlekedési alosztály megbízott vezetője.

A főhadnagy annak is örül, hogy ebben az évben még nem történt halálos baleset a kapitányság illetőségi területén. Ebben, mint mondja, bizonyára a rendőri munka is benne van. Voltak esetek, amikor csak a szerencsén múlott az egész. Például a bekapcsolt biztonsági öv mentette meg a gépjárműben közlekedők életét - hívja fel a figyelmet a közlekedési szabályok betartására a főhadnagy.

(l. j.)


<<< Vissza