<<< Vissza

Gondolatok

2003. augusztus 1.

 
Jó családi nevelésről ott lehet beszélni, ahol az apa férfimintát ad a gyermeknek, az anya pedig érzelmi hatásokat áraszt a gondoskodásban, a testvér pedig osztozni tanít.

+++++++++++++++++++++++++

Hogy az eső nem csupán megszokott természeti jelenség, hanem égi áldás is, azt főleg az ideihez hasonló aszályos időkben tanulja meg mindenki, akinek az élete a föld megműveléséhez kötődik (gazdálkodás, kertészkedés, kertápolás stb.) Csak kevesen, a legtehetősebbek alkalmazhatnak mesterséges öntözést, a szegények legfeljebb a meteorológiai előrejelzéseket figyelik, meg az eget kémlelik sóvár reménykedéssel. Őket Jézus biztatja azzal, hogy a mennyei Atya ád esőt nem csak az igazak földjére, de még a hamisakéra is. Eleink rendszeresen imádkoztak esőért. De ma csak az tegye, aki valóban komoly hittel vár Istentől égi áldást.

+++++++++++++++++++++++++

Erkölcsi minimum nincs, csak erkölcs van, vagy nem lehet erkölcsről beszélni. Ami tiszta, az kis részben sem lehet szennyes, s ami jó, az nem lehet részben jó, részben rossz. Közepes erkölcs sincs.

+++++++++++++++++++++++++

Gyűléseken (ilyen a Parlament is) csak az beszélhet, akinek a levezető elnök szót ad. Engedély nélkül belekiabálni más beszédébe neveletlenség, fegyelmezetlenség. Aki megenged magának ilyesmit, az vagy nem kapott otthon megfelelő nevelést, vagy nem fogott rajta. De ha már így van, miért teszi mások előtt nyilvánvalóvá?
Ha a Hatalmasok beleavatkoznak az igazságszolgáltatás menetébe, tudod, mit akarnak? Igazság helyett gazságot. Finomabban kifejezve hamis eljárást.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza