<<< Vissza

Nyári egyetem

2003. augusztus 1.

 
A Hegedűs László Helyőrségi Klub ötödik alkalommal ad helyet a Tiszai Euroatlanti Nyári Egyetem rendezvénysorozatának. Mint azt Túri Andrea intézményigazgató lapunk érdeklődésére elmondta, idén a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumhoz adták be a 30 órás tematikájukat, amely fele-fele arányban elméleti és gyakorlati részből áll. Azok blokkjai: gazdaság és biztonság, integráció és globalizáció, az önkéntes hadsereg, humán erő és az EU. A gyakorlati blokknak a gazdasági kommunikáció és haderőreform a témája. A programot a minisztérium jónak ítélte, szerencsére sokan is támogatják.

A rendezvényt ünnepélyes keretek között augusztus 3-án, vasárnap este 6 órakor nyitják. Előtte fél 6-kor a városi fúvószenekar ad térzenét, majd ünnepélyes zászlófelvonás lesz a Kossuth téren. Hétfőtől péntek délig pedig különböző előadásokon, szemináriumokon, illetve tréningeken vesznek részt a hallgatók. Utóbbiak közül negyvenen pályázat útján jutottak el a nyári egyetemre. De másokat is várnak, nekik egy-egy előadásból lehet szemezgetni. Kivéve a 8 órás tréninget. Húsz neves és elismert előadó készíti fel őket. Többek között emlékülésen találkozhatnak a résztvevők Eszes Máté íróval, csütörtökön a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár mutatkozik be a hallgatóknak Ennek kapcsán Tisza-parti program, valamint este 7 órától vízilabda csapatmérkőzés lesz a ligeti strandon, ahol a város OB I-es öregfiúk csapatával méri össze erjét és tudását az egyetem lelkes hallgatósága.

A pénteki ünnepélyes tanévzárón jelen lesz a fővédnök Keleti György, a parlament honvédelmi bizottságának elnöke, majd este a Pázmány Mihály Színház és Kulturális Egyesület zártkörű előadását tekinthetik meg a résztvevők.


<<< Vissza