<<< Vissza

Éremért úsztak a picik

2003. július 25.

 
A júliusi eső sem szegte kedvét annak a több mint hatvan úszócsemetének, akik múlt hét pénteken rajtkőre álltak a ligeti uszodában. A Szentes Városi Úszóklub legfiatalabb reménységei háziversenyen bizonyíthatták gyorsaságukat.

A megmérettetés apropójául az ifjú titánok tapasztalat-, illetve sikerélmény szerzése szolgált. Az egyenesen hulló skót esőben a picik izgatottan várták a rajtkőre szólítást. Amint felharsant az "elkészülni" vezényszó, minden csöppség az előtte álló táv leggyorsabb teljesítésére koncentrált, a fázásra, didergésre utaló jelek nyomban tovatűntek. Ki talpassal, ki pedig - a profiktól ellesett mozdulatsort követve - fejessel indult neki a harminchárom méteres távnak. A verseny sajátossága az volt, hogy minden futamban hárman indultak, így az összes résztvevő színesen csillogó éremmel térhetett haza.

Amint azt Vincze Edit, a kicsik edzője lapunk érdeklődésére elmondta, legfontosabb céljuk az volt, hogy az összes úszópalánta sikerélményhez jusson, hiszen az edzések monotóniája, valamint az ott úszott eredmények nem tudják annyira kitartásra sarkallni a kicsiket, mint a nyakukba akasztott érmek. A versenyt illetően több egyéni rekord is megdőlt. A teljesség igénye nélkül a lányoknál Vecseri Dorina szelte szélsebesen a habokat. Ő a nyíregyházi Országos Béka Seregszemlén is kitett magáért, 50 méteres mell-, illetve gyorsúszásban a hatodik helyen végzett. Rajta kívül a szegedi Országos Delfin Seregszemlét is sikeresen megjárt Gémes Alexa és Csák Anikó tempózott nagyon gyorsan. A legkisebbeknél Gut Fanni és Tamási Rebeka repesztette a vizet, de folytathatnánk a sort. A fiúk versenyében a delfin seregszemlén is jól szereplő Rébeli Tamás nyakába került aranyérem, a békák legjobbjai Oltyán Viktor és Bubori Márkó voltak.

A háziversenyen jelen volt a klub újonnan megválasztott elnöke, Baranyi Imre is, aki érdeklődésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartja az ilyen versengéseket, itt ugyanis rutint, önbizalmat, valamint a kitartáshoz szükséges erőt és sikert szerezhetnek a gyerekek, s ezek jó alapot jelenthetnek a jövőben. Megválasztásával kapcsolatban Baranyi Imre kifejtette, nagyon örül, hogy többéves szünet után - ráadásul elnökként - ismét részt vehet a szentesi úszók munkájában. Elődének, dr. Sipos Ferencnek erőfeszítéseiért hálával tartozik a szentesi úszósport, s remélhetőleg jó eredményekkel sikerül is kifejezni a köszönetet.

B.D.


<<< Vissza