<<< Vissza

Gábor álma a Manchester

2003. július 25.

 
A sportágak fentmaradásának egyik oszlopa az utánpótlás. Jó dolog az, amikor egy város sportpalettáján olyan fiatal sportolókat találunk, akik több sportágban is bontogatják szárnyaikat.

Az 1991-ben született Kalydy Gábor egy küzdősport, a dzsúdó, illetve a labdarúgás aktív szereplője. Vele beszélgettem.

- Mikor kezdtél el versenyszerűen sportolni?

- Sportoló családból származom. Édesanyám cselgáncsban EB helyezett, édesapám ebben a szakágban edző. Én négyévesen léptem először cselgáncsversenyen tatamira Hollandiában. Azt a versenyt meg is nyertem. Azóta folyamatosan dzsúdózom. A labdarúgásban is megtalálhatóak őseim szerepvállalásai. Anyai nagyapám NB-I-es játékvezető volt. Apai nagyapám a pénzügyőr játékosa volt. A labdarúgást hétéves koromban kezdtem.

- Az általad művelt két sportág közül, melyik a kiegészítő sportág?

- Attól függ, hogy milyen szemszögből nézzük. A labdarúgás, a kedvenc sportom. De szeretem a cselgáncsot is. Az itt megszerzett fizikai, akarati, téri tájékozódási képességeimet tudom hasznosítani a focinál. Így számomra a labdarúgás a fősport, a dzsúdó pedig a kiegészítő.
Édesapám szerint: az állóképesség, küzdeni akarás, továbbá minden olyan képesség elsajátítása, amelyet hasznosítani tudok a labdarúgásban, a dzsúdó által megszerezhető.

- Hogyan tudod összeegyeztetni a tanulást a kedvenc sportjaiddal? Hiszen különböző időben vannak az edzések?

- Hozzá vagyok szokva. Az iskolából való hazaérkezés után a házi feladatokat gyorsan megoldom, s utána jöhet az edzés. A fociedzés hat óráig tart, a dzsúdó hattól kezdődik.

- A SZTE előkészítő csapatával százszázalékos bajnokságot nyertetek? Sikerült-e gólt lőnöd?

- 91-es létemre, kilenc gólt lőttem a 89-esek között.

- Ez a sok elfoglaltság nem fárasztó?

- Néha, amikor vizsgák vannak az iskolában. Valamint a sorozatos mérkőzések idején, s mindez párosul a cselgáncsversenyekkel, de mindkettőt élvezettel csinálom.

- Ha a két sportág közül választani kellene, melyiket választanád?

- A labdarúgásnál maradnék. A legnagyobb álmom, hogy a Manchester Unitedben játsszam.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza