<<< Vissza

La Bomba a Kurca partján

2003. július 25.

 
A szentesi Ifjúsági Ház szabadtéri színpada adott helyet a XII. Kurca-parti Coctail Party koncertjeinek. Az időjárás ugyan nem kedvezett a rendezvénynek, de estére már megtelt a színpad előtti tér és az igazi jó hangulatot még a borongós időjárás sem tudta elrontani. A kezdés ugyan csúszott- 4 óra helyett nagyjából fél 6-ra -, de erről is csak az a nyári zápor tehetett, ami éppen akkor vetődött Szentes fölé. A műsort egy amatőr együttes a Woodstock Exchange fellépése nyitotta meg. A fiatal zenekar mögött alig néhány hónapos múlt van, a mostani volt az első igazi fellépésük.

Természetesen nagy volt az izgalom, de ezt a nézők-hallgatók aligha vehették észre. Az együttes mind az 5 tagja a KÖZGÁZ-ra jár, itt ismerkedtek meg, mindegyikük zenélt innen pedig már egyenes út vezetett Woodstock Exchange felé. A név utal a zenei stílusra és a tanult szakmára is. A fiúk komolyan gondolják a zenélést, terveik között szerepel stúdiófelvétel, és maxi CD is. Az együttes most kénytelen nyári szünetet tartani, mivel igen távol laknak egymástól, de szeptembertől ismét együtt zenélnek majd. Elszántságukat és tehetségüket látva ennek minden bizonnyal meg is lesz az eredménye. Ahogyan következtek egymás után a fellépők, úgy gyűltek szépen lassan a zenerajongók is. Fellépett a Copf-Boys és a Quo Vadis, akik a könnyebb műfajt képviselték.

A Csapadékot is várták a szervezők - igaz nem az égből. Viszont csak onnan érkezett, ugyanis az említett zenekar koncertje elmaradt. Következett a már mindenki által jól ismert Alibi együttes, akik igencsak felpörgették a társaságot. Előkészítve így a jó hangulatot a La Bomba koncertjének. A zenekar repertoárjában a chilei dalokon át a spanyol és az afrokubai népzenéig szinte minden szerepel. Hevesi Imre, aki mögött már számtalan zenekar állt - és áll ma is ( Névtelen 0, Zűrzavar ) elmondta: mindig szívesen jön Szentesre, sok koncertet adott már a városban. Ezzel a formációval itt most lépnek fel először, bízik a sikerben, és reméli, hogy elnyerik a nézők tetszését. A La Bomba együttes nem csak a környéken ismert és elismert. Bizonyítja ezt az a díj, amelyet az elmúlt évben a Hajógyári-szigeten megrendezett, Miénk a dal című LGT tehetségkutató versenyen kaptak.

Az előadóművész sajnálja, hogy a vidéki zenekarok háttérbe vannak szorítva a fővárosiakkal szemben, holott itt is nagyon sok a tehetség, akik megállnák a helyüket a zene világában. Az éjszakába nyúló partyt a Murphy Band fellépése zárta, akik Coctail-tagokkal kiegészülve a 80-as évektől egészen napjainkig tartó legnagyobb slágereket játszották.

K.A.


<<< Vissza