<<< Vissza

Békés-Tarhostól Sárospatakig

2003. július 25.

 
A Bárdos Lajos Vegyeskar július első hétvégéjén gazdag, meghívásos programokon vehetett részt. Az első: a XXVII. Békés-Tarhosi Zenei Napokon való megjelenés. A szakmai kihívásnak kitűnően tett eleget a kórus, hiszen itt ismert kórus szakemberek, énektanárok hallgatták a műsort és gratuláltak elismerően Nagy János karnagynak és a kórus tagjainak.

A tarhosi híres zenepavilon akusztikája gyönyörű éneklésre ösztönözte a kórust. A helyszínen eldöntött meglepetésprogram is volt: együtt énekelt a szentesi és a vásárhelyi kórus. Az eredmény: vastaps!

A következő napon irány Sárospatak, ahol nemzetközi kórustalálkozó várt a csoportra. Sárospatak elbűvölt mindenkit: a vár, a Református Kollégium, a Bodrog, a Rákóczi-emlékműsor - felejthetetlen élmény volt. A kórus tagjai a próbákról soha nem késtek, nagyon fegyelmezetten várták a vártemplomi nemzetközi megmérettetést. Gyönyörűen énekeltek. A Sárospataki Kamarakórus ugyanebben az időben ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Bárdosék is hivatalosak voltak. A híres kollégium előadótermében jött össze az ünneplő hozzátartozók, barátok tömege.

A hangverseny nagyon ünnepélyes volt: énekeltek olaszok, erdélyiek, szentesiek, diósgyőriek, s kitűnő programot adtak az ünnepeltek is.

Az est hangulatára egy pazarul megszervezett fogadás tett pontot a Hotel Bodrogban. Szívet melengető volt, ahogyan a 35 éves kórust ünnepelték, a kórusok dalra fakadtak s csodálatos énekkel köszönték meg a rendezőknek és Sárospataknak az emlékezetes két napot.

Köszönöm, hogy együtt lehettem a Bárdos Lajos Vegyeskarral és örülhettem sikerüknek.

Csorba Lászlóné
pártoló-tag


<<< Vissza