<<< Vissza

Leverkusenen át Szegedre?

2003. július 18.

 

Az ökölvívás szerelmeseit izgatta a kérdés, vajon Leverkusenen át vezet-e az út Szegedre? A választ a WBO félnehézsúlyú interkontinentális trónján ülő Erdei Zsolt adta meg azzal, hogy a német városban rendezett gálán legyőzte kihívóját az olasz Massimiliano Saianit. Madár a negyedik címmérkőzését is győzelemmel zárta, és ezzel elhárított egy újabb akadályt a szeptember 6-ára tervezett szegedi gála elől.

A Szenteshez is kötődő, félnehézsúlyú profi bunyós tizenhatodik mérkőzését is hozta. Az olasz srác első perctől kezdve szabálytalanul bunyózott, mélyeket ütött, sokat fejelt. Emiatt folyamatosság nem alakulhatott ki a ringben. Ennek ellenére Madár szárnyalt. Ez az állítás főleg a negyedik-ötödik menettől igaz, hiszen attól kezdve nem nagyon érvényesült Saiani stílusa. Elérkezett a leverkuseni ütközet hetedik menete. Ekkor Erdei egy sorozattal "ajándékozta" meg vetélytársát, aki mélyütéssel válaszolt. A bíró ekkor lépett közbe, és kihirdette a régi-új bajnok technikai K.O. győzelmét. Neki is elege lett a szabálytalanul, s rendkívül sportszerűtlenül bunyózó olaszból.
A leverkuseni ütközet után a veretlenségét megőrző Erdei így értékelte a szorítóban történteket:

- Saiani folyamatosan rohangált a szorítóban. A nagy távolság miatt ballal nem tudtam eltalálni, ha közel kerültem hozzá, azonnal fogásba menekült. Mélyeket ütött vagy fejelt. Nekem nem fekszenek az olyan bokszolók, akik ennyire szabálytalanul küzdenek. Sokkal jobban szeretem a tiszta bunyót, amikor a tudás dönti el, ki a jobb.
A legfrissebb információnk szerint elképzelhető, hogy Madár szegedi ütközete előtti sajtótréningre és mérlegelésre Szentesen kerül sor.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza