<<< Vissza

Haraptak a kutyák

2003. július 18.

 
Veretlenül, százszázalékos teljesítményt nyújtva jutottak a szentesi Körkutyák az országos strandvízilabda-bajnokság augusztusi középdöntőjébe. A hétvégi, egri fordulóban hat csapat mérkőzött egymással, két hazai, három budapesti és a Körkutyák.

A vízilabda népszerűsítésére kitalált sportág sorozatban negyedik bajnokságát rendezik idén nyáron. Az ország leglátogatottabb fürdőhelyein megszervezett derbik bizonyítási lehetőséget adnak az amatőröknek, könnyed kikapcsolódást a profiknak. A szentesi csapat 2001-ben ezüst, tavaly pedig bronzérmet szerzett a viadalon, ahol az éppen Spanyolországban vitézkedő pólóválogatott tagjain kívül szinte minden vízilabdás képviselteti magát.

A szombati megmérettetésen elsőként a Budapesti Izzóval találkoztak a Körkutyák. A szeptembertől Valenciában légióskodó Horváth Tamás nem adott sok lehetőséget az ellenfeleknek, a lehúzott rolón keresztül csupán egyszer csordogált be a labda, így a két nyert szettig tartó találkozót a már Szegeden pólózó Torday Árpád gólerős, és az Olimpic Nice színeiben többszörös francia bajnok Komlósi Péter stabil védekező játékával 2-0-ra nyerték a fiúk.

A második mérkőzésen tovább folytatódott a menetelés. Az Egri Bikhaverok ellen a csapat két centere, a bertókos Czirok Csaba és a hispániai Mataroban szereplő Matajsz Márk ontotta a gólokat, őket két jó barát segítette passzokkal, a ferencvárosi Nyéki Balázs és az egykori szegedi Európa-bajnok, Kiss Csaba. Ezt a mérkőzést is 2-0-ra hozták a Körkutyák.

A forduló döntőjét a Buda Tours csapata ellen vívták az elkutyult legények. A fővárosi gárdában is több egykori válogatott kapott helyet, így például a Tóth Frankkal, Nemes Gáborral, illetve a szentesi Tóth Lászlóval felálló alakulat sem tudta láncra kötni a szentesi vérebeket, akik Székely Bulcsú olimpiai bajnokkal kiegészülve szanaszét cincálták a szebb napokat is megélt budapestieket. A mérkőzés végeredménye ismét 2:0 lett.

Legközelebb július 19-én Tiszaújvárosban rendeznek fordulót, ahová két szentesi együttes is utazik. Az Amatőr Sasok és az Édesvízi Planktonok szintén a kiskunmajsai középdöntőre pályáznak.

B.D.


<<< Vissza