<<< Vissza

Újoncként negyedik
 Gond a pályahasználat

2003. július 18.

 
Városunk NB III-as tekecsapatai közül az ezüstérmet szerzett Szentesi Vasutas Tekézők Egyesülete vezetőjével készült írást korábbi számunkban már közöltük. Mostani beszélgetőtársam Dömsödi Ferenc a Szentesi Tekézők Egyesületének vezetője.

- Köztudott, hogy az SZTE újoncként startolt a 2002-2003-as NB III-as bajnokságban, és az előkelő negyedik helyet szerezte meg. Önt mennyire lepte meg a csapat, ilyen jó szereplése?

- Meglepett. Eleve szereplési vágyból indult ez a kiscsapat. A célkitűzés az első öt között végezni. Az elért eredménnyel maximálisan elégedett vagyok.

- Egyénileg ki nyújtotta a legjobb teljesítményt?

- A játékos állomány hat főből áll. Ők valamennyien hozták formájukat. Egyénileg nem igen szoktam kiemelni senkit, hiszen ez csapatjáték. De most kivételt teszek. Köztudottan jó játékos Molnár Péter, ő már nagyobb csapatoknál is bizonyított. Jók között említem még Garai Tibort, Farkas Lászlót. A két új srác Kemenesi Csaba és Szabó László is az elvárható eredményt produkálták.

- Hol ment jobban a játék, hazai pályán vagy vendégként?

- Pontjaink nagyobbik részét hazai pályán gyűjtöttük, elmondhatjuk, hogy hazai pályán sikeresebbek voltunk.

- A csapatban hat játékos szerepel, ez a minimum. Súlyos sérülés esetén akadhatnak gondok. Ön gondolt-e már arra, hogy az együttes létszámát emelni kellene?

- Természetesen. Van egy hetedik játékosunk is Vastag Ferenc személyében, de ő elfoglalt nem igazán ér rá. A létszám növelése helyi viszonylatban igen nehéz. Próbálkozunk máshonnan szerezni játékost. Mindent megteszünk azért, hogy az őszi szezont úgy tudjuk elkezdeni, hogy többen legyünk.

- Milyen a csapat edzéslátogatottsága?

- Mindenki dolgozik. Nyáron heti egy edzés van. A bajnokság alatt hetente kétszer, kedden és csütörtökön gyakorolunk. Ezeken a napokon mindenki itt van.

- Úgy tűnik, hogy az SZVTE és az SZTE között a viszony példamutató. Valóban így van?

- Mi nagyon jóban vagyunk a város másik együttesével is. Vezetőjükkel Szabó Lászlóval beszélgettünk is dolgokról. Egy nagyon nagy gond van: a pályahasználat. Nagyon nehéz beosztani. Mi délután ötig edzünk, ők öttől kezdik. Igyekszünk egymás közt mindent gondmentesen megoldani.

- Mi a csapat programja a 2003-2004-es bajnokság kezdetéig?

- Most vannak a szabadságolások, a srácok elmennek pihenni. Augusztus közepétől intenzív edzésbe kezdünk, hiszen szeptemberben elkezdődik az új bajnoki idény.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza