<<< Vissza

Tanyatűz és megrontás

2003. július 18.

 
Az esztendő elején kétszer is betörtek a kertvárosi újságos pavilonba. A két gyanúsítottat elfogták a szentesi nyomozók. A tettesek közül az egyik már korábban rendőrkézre került, míg a másikat most "kapcsolták le", ő telefon- és internetkártyákat vitt el mintegy 230 ezer forint értékben. A szegedi férfi gyanúsítható a lakótelepi fodrászüzlet feltörésével is, innen mobiltelefont és fodrászati eszközöket vitt magával.

A szegvári bölcsődébe is betört egy férfi néhány napja, azóta már ő is a rendőrség vendégszeretetét élvezi. A tettes ezenkívül még két sörözőből vitt el dohányárut, italt és egy CD-s rádiót - zárás után.

Az elmúlt hétvégén Szentes külterületéről vittek el ötvennégy birkát ismeretlenek, kb. egymillió forintos kárt okozva így a tulajdonosoknak. Ugyancsak birka tűnt el egy alkalmi juhász felügyelete alól. Itt a juhász szeretett volna némi zsebpénzhez jutni, ezért egy állatot eladott, két másikat pedig elajándékozott.

Az aszály miatt keletkezett kárt szerette volna enyhíteni egy eddig ismeretlen gazda, aki négy hektár búzát aratott le 400 ezer forint értékben - másnak a földjéről.

Büntetőeljárás indult egy szentesi fiatalember ellen, aki játékgépen játszott, nem nyert, majd haragját kifejezve, azt a széket amin ült, belevágta a gépbe. 70 ezer forintos kárt okozva ezzel. Hasonló módszerrel vett elégtételt a gépen egy másik szerencsejátékos, itt 200 ezer forintos a kár.

Fiatalkorú ellen indult eljárás Szentesen, megrontás büntette miatt. A fiatalember egy 12 évnél idősebb, de még 14. életévét be nem töltött lánnyal létesített a szorosabbnál is szorosabb kapcsolatot, ám ezt a törvény 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Fának ütközött Ladájával egy fiatal férfi Szentesről Derekegyház felé autózva vasárnap hajnalban. A 20 esztendős sofőr 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, járműve viszont nagyon összetört, így örülhetett, hogy ennyivel megúszta a történteket. A férfi ittasan vezette járművét.

A tűzoltóságtól kapott információink szerint Derekegyház közelében, Papteleken ütött ki tűz a hétvégén. A helyszíni szemle alapján a tüzelőberendezés meghibásodása vagy szabálytalan használata okozhatta a tüzet. Az ott lakó idős testvérpár súlyos égési sérüléseket szenvedett, őket a szegedi klinikán ápolják.

H.V.


<<< Vissza