<<< Vissza

Színjátszótábor Magyartésen

2003. július 18.

 
A magyartési VE-GA-ban pillanatok alatt kiderült az, hogy a résztvevő gyerekeknek nem csupán a színjátszáshoz van tehetségük. Bizonyította ezt a számtalan szebbnél szebb képzőművészeti alkotás is. Került ott a " gyöngyből vasalt katicán " át a saját kezűleg készített díszgyertyáig szinte minden, még felsorolni is nehéz lenne. A díszek különleges technikákkal készültek a tenger vizét idézve.

De mint a tábor neve is mutatja a résztvevők nem csak a képzőművészettel foglalkoztak. Ottjártunkkor éppen " A rendező halála" című művet próbálták, ami hasonlóan a többi előadáshoz a gyerekek ötletei alapján készült. Csorba Ildikó a tábor egyik vezetője elmondta : a kezdés nehéz volt, a gyerekek valószínűleg még izgultak, és kevesebb volt a türelmük is. 1-2 nap után viszont a folyamatokban is megtalálták az örömet és mindenkinek sikerélménye volt - nemcsak a színpadi munkában, hanem a képzőművészeti alkotásokban is.

A péntek este a tábor csúcspontját jelentette. Piknik és flekkensütés zárta a hetet, melyre a gyerekek szüleit is meghívták. Erre az estére különleges műsorral is készültek a gyerekek. Úgynevezett performance előadást állítottak össze, melyben különböző -szabadtéri - helyszíneken egyszerre zajlik az előadás, beszéd nélkül, zenei aláfestéssel. Itt nem a betanult szerepek a fontosak, hanem a kreativitás és a rögtönzés.

Érdekes és igazán ötletes kiegészítője a tábornak az " angyalkázás ". Ennek értelmében a táborlakók közül első nap mindenki húzott egy nevet, akinek a következő napokban a védangyala lett. A védőangyal segíti védelmezettjét, és a külön erre a célra felállított üzenőfalon üzenhet, ajándékokat küldhet neki.

K.A.


<<< Vissza