<<< Vissza

Fejlesztőpedagógusok az óvodákban

2003. július 18.

 
Az önkormányzat képviselő-testülete júniusi ülésén - egyebek mellett - fejlesztőpedagógusi állásokról döntött. A testület jóváhagyta a Felsőpárti-, Apponyi téri, illetve a Kossuth- és Köztársaság utcai Óvodai Munkáltatói Körzetben egy-egy fejlesztőpedagógusi állás kialakítását.

Szűcs Lajos alpolgármester egy korábbi döntés alapján kérte előzetesen az előterjesztés elfogadását. Ugyanis az önkormányzat a kiséri és a Kossuth utcai óvodákat összevonta, melynek során egy vezetői állás betöltetlen maradt. Felsőpárton egyrészt a gyermeklétszám csökkenése adott lehetőséget arra, hogy egy óvónőt más feladatokkal bízzanak meg, egy dajkai álláshely pedig nyugdíjazással szűnt meg.

Minek alapján lehetőség nyílt az óvodai munkáltatói körzetekben két fejlesztőpedagógusi állás kialakítására, amely a szakemberek szerint többletköltséget nem okoz. Mint megtudtuk, a fejlesztőpedagógusok alkalmazására igény van, munkájuk a gyermekek egyénre szabott, differenciált felzárkóztatása, fejlesztése miatt jelentős.


<<< Vissza