<<< Vissza

Sakktábor

2003. július 18.

 
Idén ötödik alkalommal rendezték meg a sakktábort Kőhalminé Forrai Julianna vezetésével. A táborba való jelentkezéshez nem volt feltétel a sakktudás, így volt néhány olyan résztvevő is, aki a tábor ideje alatt tanulta meg e sport alapjait.

A kezdő és a haladó csoportok délelőttönként nem csupán gyakorlati tudásukat fejleszthették, de a versenyekhez szükséges elméleti tudást egy részét is megszerezhették. Délután a gyakorlás mellett másfajta programokat is biztosítottak a gyerekeknek : így együtt játszhattak a ligeti játszótéren és a melegfürdőben is. Aki akart, persze délután is sakkozhatott.

Az első néhány napon a gyakorlás és a tanulás volt a fő elfoglaltság, viszont később már lehetőség volt az igazi tudás felmérésére. Szerdán délután dr. Makay Andor sakkszimultánt játszott mind a 19 gyermekkel, ami természetesen nagy élményt jelentett az ifjú sakktanoncoknak. Csütörtök és péntek délelőtt a résztvevők versenypartikat játszottak egymás ellen, melynek eredménye a következő: Kezdők csoportja: 1. Kóczán Dávid, 2. Csercsinszki Bence, 3. Székely Kornél. Haladók csoportja: 1. Bardóczi János, 2. Lakos Ádám, 3. Varga Máté.

A versenyen minden táborozó részt vett, és persze senki sem távozott üres kézzel. A táborvezető Kőhalminé Forrai Julianna szerint ez az egy hét igazán hasznos és értelmes elfoglaltságot jelentett a gyerekeknek, sokat tanulhattak, és persze az sem az utolsó szempont, hogy a szülő jó helyen tudhatta a gyereket. A tábor célja elsősorban a sakk szeretete és népszerűsítése volt. A tanárnő - aki a múlt nyáron középfokú edzői vizsgát tett - hosszú évek óta foglalkozik sakkoktatással, szakkört is tart a Klauzál iskolában. Versenyekre járnak, 5 alkalommal már az Országos Diákolimpia döntőjébe is bekerültek. A jelenlévő gyerekek sakkszeretetét, és tudását látva ez nem is meglepő.

K.A.


<<< Vissza