<<< Vissza

Dzsúdósikerek Hollandiában

2003. július 11.

 
A szentesi Pollák DSE cselgáncsozói, a versenyévad félévi zárásaként Hollandiában léptek tatamira. Két helyszínen küzdöttek a sikerekért, hogy ezzel is öregbítsék városunk hírnevét. Mindkét fellépéssel nagyszerű eredményeket értek el.

A sikerekről Kalydy Zoltán edző számolt be:

- A két verseny két hét eltolódással volt. Az első (2003. 06. 14-15.) Veniray-ban volt. Ezt a versenyt 28. alkalommal rendezték meg. Az érmekért folyó küzdelemben 25 ország 310 klubja, közel 1700 cselgáncsozója vett részt. A Veniray megmérettetésen a lányok küzdelmében - 34 kg-os súlycsoportban (94, 95-ös születésűek) Kalydy Patrícia aranyérmet szerzett. A fiúknál - 37 kg-os súlycsoportban (89, 90-es születésűek) Kalydy Gábor 7. helyezést ért el. A siker értékét növeli, hogy Gábor volt a korcsoport legfiatalabbja, és itt indultak a legtöbben.
A tulipánok országában a második fellépés Roermonid-ban volt (2003. 06. 28-29.), ahol 7 ország 149 klubjából 1200 induló lépett tatamira. Az eddigi versenyeken soha nem szerepeltünk olyan jól, mint most. Íme az eredmények, melyek önmagukért beszélnek.

Lányok: - 18 kg (98, 99-es korosztály) első: Kalydy Vivien. A négy, ötévesek versenyén tanulságos volt számunkra a mintegy nyolcszáz fős közönség hozzáállása. A győzteseket, s a veszteseket egyaránt nagy tapssal jutalmazták. Ily módon tapasztalhattuk, hogy Hollandiában mennyivel másabb a gyerekekhez való hozzáállás, mint Kelet-Európában. Ezt a kultúrát is át kellene venni, s ilyen szinten kellene gondolkodni.

- 34 kg (94, 95-ös korosztály) első: Kalydy Patrícia, ő mindkét erőpróbán verhetetlen volt. Több mérkőzését vert helyzetből fordított a maga javára. Bebizonyította, hogy taktikailag, technikailag és fizikálisan is a hasonló korú versenyzőtársai fölé nőtt.

Fiúk: - 37 kg (94, 95-ös korosztály) első: Valkai Béla. Nagyszerűen bizonyította felkészültségét, állóképességét, küzdeni tudását.

- 37 kg (92, 93-as korosztály) első: Őri József. Jól megtanult technikáit, nagyon jól alkalmazta, s hozta számára a sikert.

- 37 kg (90, 91-es korosztály) harmadik: Kalydy Gábor. Az ő korcsoportjában volt a legtöbb induló.

- 53 kg (88, 89-es korosztály) harmadik: Ódor András. Dan fokozatú dzsúdósokat utasított maga mögé. Ez egy olyan teljesítmény, ami azt mutatja, hogy ő is fizikailag, lelkileg és erkölcsileg is sikerült beállnia abba a szintbe, ami a sikereket meghozza számára.

A további feladatokkal kapcsolatosan Kalydy Zoltán kijelentette: véget ér az évad első fele. Július 28-án elkezdődik az alapozás, majd edzőtábor, s jöhet a második félévi folytatás.

D. V. Z.


<<< Vissza