<<< Vissza

Képzőművészeti tábor Szentesen

2003. július 11.

 
Azt, hogy milyen nehéz és egyúttal gyönyörű is egy pedagógus munkája méltán példázza az, amit az Alapfokú Művészeti Iskola tanárai tesznek a tehetséges gyermekekért. A különböző művészeti táborokat szervezo iskola 5 évvel ezelőtt kezdte meg működését, és ezalatt az idő alatt már jónéhány tábor megszervezése áll mögöttük.

A képzőművészeti tábort harmadik alkalommal rendezték meg. Két évvel ezelőtt Szigligeten tartották, a múlt évben és idén pedig Szentesen oktatták a kisebbeket és a nagyobbakat a festészetre, grafikára. A 31 gyermek között az óvodástól középiskolásig minden korosztály jelen volt, a legjellemzőbb azonban a 10-11 éves életkor. Mint Keller Jánosné a Művészeti Iskola igazgatónője elmondta a gyerekek fegyelmezettek, ügyesek, és az alkotásra fordítják az energiájukat.

Az ötnapos tábor alatt a résztvevő fiatal művészek továbbfejleszthették tudásukat, és új technikákat próbálhattak ki. A tanulók kissé tartottak az emberi alakok ábrázolásától, de mindenki elégedett lehet azzal a munkájával is. A Péter Pál Polgárházon kívül - ami a tábor központját is jelentette -, külső helyszíneken is rajzolhattak, festhettek. Így alkotások születtek a Kurca partjáról és a Ligetről is. Az öt nap alatt különböző népek játékaival is megismerkedhettek, Rózsa Gábor jóvoltából pedig egy érdekes régészeti videós előadást is végignézhettek a gyerekek.

Menyhárt Kata már másodjára vesz részt a táborban, idén is nagy kedvvel jött, és már most biztosra veszi, hogy jövőre sem hagyja ki a táborozást. Bandula Eszter munkáit látva az ember tán el sem hiszi, hogy egy 10 évnél alig idősebb leányzó képeit látja. Váczi Nikolett a tábor legidősebb résztvevője volt, aki mindenképpen a rajzzal, a rajztanítással kapcsolatban képzeli el a jövőjét. A névsor persze nem teljes, és mindenkirol csak dicsérő szavakat lehetne mondani, hiszen igazán szép művek születtek a hét folyamán.

A Művészeti Iskola az ősz folyamán kiállítást rendez, melyen az iskola diákjainak legjobb munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. Mindenképpen meg kell említeni azok neveit, akik részt vettek a tábor megszervezésében, vigyáztak a gyerekekre és tanították őket: Keller Jánosné - a Művészeti Iskola igazgatója, Sprok János, Oltyán Gyula, Török Lászlóné, Szabó Mariann és Gulyás Mihály.

K. A.


<<< Vissza