<<< Vissza

Szabadidős táborok

2003. július 11.

 
A Szabadidős Sportklub szervezésében több tábor is működött, illetve működik ma is. Közülük egyik kézműves foglalkozásokra hívta össze az érdeklődő gyerekeket. Helyet ez időre a szervező klub, valamint a gyermekkönyvtár és a Hegedűs László Helyőrségi Klub biztosított a számukra.

A tábort harmadik éve Bárányné Magyar Ilona vezeti. Tőle tudjuk, hogy idén 44 gyerek, közöttük 14 külföldi általános iskolás vett részt a tábor munkájában. Így a romániai Gyergyóremetéről, a horvátországi Bácskatopolyáról és Szlovákiából, Madról. Utóbbiak szentesi nagymamájuknál voltak elszállásolva.

A gyerekek délelőttönként különböző technikákkal ismerkedhettek, többek között rajzolás, hajtogatás, gyékényezés, kollázskészítés, korongozás, gyöngyfűzés, üvegfestés, makramézás, szövés szerepelt a programban. S akik tudásukat átadták az egyhetes foglalkozások alatt: Bíró Jenő, Tóth Annamária, Nagyné Magyar Ágnes, Borbás Miklósné, Janóné Kispál Katalin, Molnár Ferencné, Kovács Ivánné, Perjés Zsuzsanna, Kéveszkiné Pintér Katalin, Vágvölgyi Zoltán és Gágyor Jánosné.

A délutánok pedig különböző szabadfoglalkozással, egyebek mellett strandolással, múzeumlátogatással, kocsikázással teltek el. Bárányné Magyar Ilona elmondta, az elképzelés hogy a gyerekek vigyenek haza valamit abból, amit készítettek, egy gyöngysort, egy kis makraméfonatot, s napjaikról érezzék azt, hogy tartalmasan töltötték, eredményes volt. Lényegében összekapcsolták a munkát és a pihenést. Léhi Gábor, a Szabadidős Sportegyesület vezetője mindehhez csak annyit tett hozzá, hogy a 7-10. éves korú magyar gyerekek jól megértették egymást a vendég táborozókkal. S hogy külföldi gyerekek is részt vesznek a foglalkozásokon, azzal a magyarságtudat erősítése a cél.


<<< Vissza