<<< Vissza

Táncolók tábora

2003. július 11.

 
A Szabadidős Sportklub szervezésében a Dózsa-házban rendezték meg a már szintén hagyományos tánctábort. Vezetője Lakosné László Piroska elmondta, olyan gyerekek jönnek össze, akik nem gyakran állnak fel táncolni, egy nyári program keretében, táborozással összekötve tanulnak. A mostani rendezvény úgy sikeredett, hogy általában kicsik jelentkeztek, 7-9 évesek. A nagyobbak mára lemorzsolódtak. Az a jobbik eset, amikor egyforma korosztály táncol. Gyermektáncokat tanulunk, ahova nem kell párba állni.

- Ez a korosztály még nem szívesen fogja egymás kezét, szólóban, csoportban táncolnak - meséli a táborvezető. Aztán a programmal folytatja: - Délelőtt tánc, délutánonként szabadfoglalkozás, abból két napot strandon voltunk, játszótéren, majd lovaskocsikáztunk, nagyon élvezték a gyerekek. Az utolsó nap bemutatóval zárult a délelőtti program, ahol már a kíváncsi szülők is megjelentek.

- És az utolsó nap délutánja? Az hogy telik el?

- Ebéd után fagyizni megyünk, lesz meglepetés is.

- Hány gyerek vesz részt a tábor munkájában?

- Negyvenen, abból tizennyolcan Bácskatopolyáról jöttek el, a Kodály Zoltán Művelődési Központ dzsesszbalett csoportja.

- Ők már tudnak táncolni! - akadékoskodna a riporter.

- Igen - feleli a csoport vezetője, Major Annamária. - Ami végül is előnyt jelent. Az ittenieknek egy új koreográfiát tanítottunk be, és a csoportom is megtanult egy koreográfiát. Tavaly is voltunk itt, jól éreztük magunkat. Jó volt a hangulat. Aztán augusztus 20-án fölléptünk a Szent István-napi ünnepségen.

- Kérem, mutassa be a csoportot!

- Blackpool a nevünk. A csoport három éve működik. Odahaza gyakran fellépünk, annak ellenére, hogy nem profi csoport vagyunk. Fiúk-lányok vegyesen alkotják a csoportot, 5-8. osztályosak. Itt az Általános Iskolai Kollégiumban kaptunk szállást. Jövőre szeretnénk meghívni hozzánk a szentesieket. Szintén táborba. Remélem erre is nyitottak lesznek a vezetőink.

- Nemcsak szentesi gyerekek vannak nálunk, hanem pestiek és csongrádiak, de jöttek Kiskunfélegyházáról is - veszi át a szót Lakosné László Piroska. - Négy idősebb gyerek is részt vesz a tábor munkájában, régi táborosok, most már csak segítenek. Dányi Zoltán az egyik:

- Negyedik éve csinálom a tábort, minden évben nagyon jó társaság jön össze. Sok új barátot szereztem. Most volt az első év, amikor segítő voltam. Sok kicsi van, elkel a segítő munka. Egy kicsit belekóstolunk a gyereknevelés fortélyaiba.

Üveges Brigitta Bácskatopolyáról érkezett a táborba. Tavaly is járt már itt. Örömmel mondja:

- Sokat tanultunk. Nekem nagyon tetszik a város, a Füsti cukrászdában nagyon jó a fagyi. Voltunk fürödni is, csodálatos az élményfürdő. A kocsikázás is felejthetetlen élményt nyújtott. Aztán az esti partik a kollégiumban. Nagyon jól összejött a társaság. Egy ilyen tábor, annak varázsa sokkal jobban összehozza az embereket.

L. J.


<<< Vissza