<<< Vissza

NB II-ben a férfiak

2003. július 4.

 
A Szentesi Kinizsi férfi kézilabdacsapata az utóbbi években megjárta a poklot és a mennyet. Hiszen az együttes volt a megyebajnokságban utolsó is, s most a 2002-2003-as bajnokság végén lehetőség nyílt arra, hogy az NB II-ben szerepeljenek. Beszélgetőtársam Dobos László a csapat vezetője.

- Az ön elképzelései a bajnokság végére mennyire valósultak meg?

- Mint edző, semennyire. Én azt ígértem 2002 februárjában, hogy a csapat bajnok lesz. Ez nem valósult meg, csak másodikok lettünk. Elveim, céljaim kútba estek. Most, hogy a nyakamba szakadt a vezetés is, azt mondom, hogy a csapat elérte célját NB II-es lett.

- Csalódottnak tűnik. Ön nem tette magasra a lécet?

- Nem. Leírtam elképzeléseimet, pontszámban, játékformában, taktikában, technikában és védekezésben. Az elképzelésemhez képest 50 százalékot nyújtottunk. Ez az én hibám. Mindazt, amit elképzeltem, nem tudtam megtanítani, beléjük verni. Megbuktam mint edző.

- Ez kemény önkritika. Önmagára vállalja a csapat hibáit?

- Természetesen. Ez csak az én hibám, nem a csapaté. Ők óriásit fejlődtek és ugrottak, hiszen az utolsóból lettek másodikok.

- Ez a gárda, a magasabb osztályban való szerepléshez elég erős-e, várható-e erősítés.

- Külön kell a dolgokat választani. A csapat kapott egy lehetőséget. Én azt mondom, hogy az NB-s szereplés jórészt a szervezettségtől függ. A csapatok jönnek, mennek, játszanak, győznek, kikapnak. Egy szervezett gárdának össze kell tartani, s nyerni kell. A győzelemhez, hogy milyen játék párosul az az edző szakmai munkáján múlik. Szervezettségünk ebben az évben már megfelelő volt, szinte NB II-es.
A játékunk sok örömet hozott. A gárda jórészt idősebb játékosokból áll. Mindenki tett a sikerért, dolgoznak, élik saját életüket, s emellett kézilabdáznak. Ez mire lesz jó, majd kiderül.

- A nők kiesésével megszűnt a városban az NB II-es kézilabda. A Szentesi Kinizsi férfi csapatának köszönhetően ismét szurkolhatunk NB-s mérkőzésen. Ez az előrelépés az Ön számára jelent valami vigaszt?

- Örülök nagyon. Csak kínkeserves lesz. Úgy érzem, hogy a városban van igény az NB II-re, a megye I-ben is voltak nézőink, sőt szurkolók, akik lelkesítették a csapatot.

- Változások?

- Jelen pillanatban én látom el a szakosztályvezetői feladatokat. Gedai Antal és Szécsi László edzőpáros irányítja a munkát.

- Mikor kezdődik a felkészülés?

- Augusztus 5-én indul a felkészülés. Augusztus 20-a után edzőtáborozási jelleggel napi három edzéssel folytatjuk, s szeptember 4-én indul a 2003-2004-es bajnokság.

- A város anyagilag hogyan áll a csapat mögé?

- Bízom abban, hogy a város biztosítja mind azt, ami az NB II-es szerepléshez szükséges.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza