<<< Vissza

Az éremgyűjtő

2003. július 4.

 
Egy sportoló életében sikeres évnek mondható az, amikor kedvenc sportágában egy idényen belül több érmet akasztanak a nyakába. Ez az állítás igaz Koncz Zsoltra, a Szentesi TE labdarúgójára.

Aki az NB III-as bajnokcsapat tagja, valamint az NB I-es futsal teremlabdarúgó-bajnokságban, a Szegedi Első Beton csapatával ezüstérmet nyert. Ebben a szakágban magára húzhatta a címeres mezt. Mindemellett még az NB III-as góllövőlistán is az élmezőnyben találhatjuk. Vele beszélgettem.

- Ön is sikeresnek vallja az elmúlt idényt?

- Igen. Nagyon sikeres volt ez az évünk mind nagypályán, mind kispályán. Óriási boldogsággal tölt el, hogy egy ilyen nehéz NB III-as pontvadászatban sikerült aranyérmet nyerni. Az örömet csak fokozza, hogy annyi gólt sikerült rúgnom, mint korábban még sohasem. A kispályás sorozat is erős volt. A siker értékét emeli, hogy sikerült a pesti csapatok közé betörni, s így a dobogó második fokára felállni.

- A többéves kemény munka meghozta a gyümölcsét?

- Elmondhatom magamról, hogy elég sikeres vagyok nagypályán, ezen a szinten. Korábban Csongráddal is sikerült az NB III-as bajnoki címet megszerezni, most Szentessel is. A kispálya az teljesen más szakág. Nyugodtan kijelenthetem, kevés munkával valóban sikeresnek vallom magamat. Aki szereti a labdarúgást, szeret focizni annak ez megoldható.

- A kispályás válogatottság is fontos szerep volt az ön életében. Milyen tapasztalatokat szerzett a válogatottbeli szereplése alkalmával?

- Nagyon jó volt érezni azt, hogy teljesen más a játék. Gyorsabb, kicsivel durvább is. Minden mérkőzésből tapasztalatot szerez az ember. Fel kell venni a nálunk jobb együttesek ritmusát, mert másképpen kispályán ugyanúgy le fogunk maradni Európától, ahogy nagypályán le vagyunk maradva.

- Ez a két érem önt is meglepte?

- Igen. A jó szereplés kispályán benne volt az Első Beton csapatában. Hiszen tavaly a futsal szakágban bronzérmet szereztünk. Ismertük egymást, összeszokott a társaság, így az előrelépés várható volt. Nagypályán a célkitűzés az volt, hogy meg kell nyerni a bajnokságot.

- Ön abból is szerencsés, hogy nem volt komolyabb sérülése, ami vissza- vetette volna.

- Volt kisebb sérülésem, de szerencsére meg lehetett oldani injekciós kezeléssel. A komolyabbak valóban elkerültek. Ilyen szempontból is nagyon jó szezonom volt.

- Nagypályán mikor kezdődik az alapozás? Marad-e Szentesen?

- Hogy mi lesz velem, erre még nem tudok mit mondani. Az első találkozónk július 1-jén volt. Onnantól kezdve gőzerővel készülünk.

- Voltak olyan hírek, hogy kispályán kapott fővárosi ajánlatot? Valóban így van?

- Igen. Van lehetőségem felmenni Budapestre. Szívem szerint itt maradnék Szentesen, ha csapatom NB II-es lesz nagypályán. Úgy tudom, hogy az lesz.

- Ha lehetne kívánni, ön mit kívánna magának?

- Minél magasabb osztályban játsszak nagypályán is.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza