<<< Vissza

Két ülés között

2003. július 4.

 
Az önkormányzat két ülése között lezajlottak olyan rendezvények, amelyek lényegében az egész várost megmozgatták. Szirbik Imre polgármester itt említette a kiséri, illetve a nagyhegyi napokat. Mindkét eseményt sokan felkeresték és jól szórakoztak a helyi programokon.

A város első embere a továbbiakban beszámolt arról, hogy a településen megkezdődött mind a három központban lévő templom felújítása. Mégpedig a református nagytemplomé, a Szent Anna- és az evangélikus templomé. Mint megtudtuk, az önkormányzat anyagi segítséget nyújt az egyházaknak.

Testvérvárosok delegációi jártak Szentesen. Finn és német baráti küldöttség ismerkedett a várossal. A polgármester a találkozókra utalva elmondta: a kapcsolatokból mindkét oldalról profitálni szeretnének. A Sankt Augustinból hozzánk látogató kulturális és sportdelegáció közreműködésével létrejött a német nyelvű kultúra baráti társasága. A civil szerveződés célja, hogy a városban és a térségben minél több emberrel ismertesse meg a német nyelvet, elősegítse a nyelvtanulást. Helyi elnökének Keserű Imre gimnáziumi tanárt választották. (A német testvérvárosban már megalakult a baráti társaság.)

A földhivatallal történt egyeztetés során a városházán elkészül az a terminál, amely lehetővé teszi, hogy a műszaki osztály dolgozói használhatják a földhivatal adatbázisát. Ezzel időt és fáradságot takaríthatnak meg bizonyos iratok beszerzésével.

Nagy Iván Zoltán, a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetségének helyi elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, az országos vezetőség levélben fordult Szirbik Imre polgármesterhez. Leírták, hogy az ország több részén jártak már hősök napi rendezvényen, de azt, amit Szentesen tapasztaltak, azzal az összefogással még nem találkoztak sehol. A helyi elnök átadta a polgármesternek a baráti társaság köszönőlevelét, és a hozzá tartozó "Volt Hadifoglyok Emlékérmet". A város első embere elmondta, az elsősorban a városnak, annak lakóinak szól, azoknak, akikre emlékeznek a jeles, de szomorú napon.


<<< Vissza