<<< Vissza

Nyitópari a Tiszán

2003. július 4.

 
Hasonlóan a tavalyi évhez, idén is több ezer látogatója volt a II. Tisza-parti Nyitó Partynak. A kétnapos rendezvényen minden korosztály megtalálhatta a szája ízéhez való szórakozást. Nappal a kicsiké volt a főszerep, estefelé a zenekedvelők nyerhettek bepillantást a ritmus világába.

A péntek délután látogatottsága nem különbözött a megszokottól, lassan csordogáltak le a kíváncsiskodók a Tisza partjára. Az első látnivaló a vízifoci volt, melyben csak azok vettek részt, akiknek a csontozata alkalmas az ilyen esős-kelős játékra. Szerencsére nem történt baleset, mint ahogy a borotvahabbal bekent léggömbök is megúszták az apróságok borbélygyakorlatát.

A lisztfújás valamivel nagyobb port kavart, mint a partközelben lengedező szél, de a gyerekek ezt a próbát is előszeretettel hajtották végre. Akinek szilárd halmazállapotú energiabevitelre volt szüksége, az a pacalos tányér fölé hajolva dőzsölhetett, aki viszont a folyékony utánpótlásban hitt, annak maradt a jól bevált csapolt sör. A legények a gátról még versenyeztek is egymással, ki a gyorsabb lőtyölő. A győztes pedig megkapta a magáét. Estére már megindult a tömeg, jöttek kocsival, motorral, biciklivel és gyalog is. A produkció, mely kimozdította az embereket, a muzsika volt. Hallgathatott itt élőt, félélőt, de még félholtat is.

Szombaton ismét a gyerekeket kényeztették némi meglepetéssel. A fülledt melegben üdítőként hatott a repülőgép vízparti tánca, majd mint egykor a bombák, hullani kezdtek a színes labdák, úszógumik és különböző játékok. Amíg a csöppségek az égből pottyant dézsmát hajtották föl, a fák hűvös árnyékában rotyogott a halászlé. Volt ott tiszai, bajai, szegedi, meg még ki tudja hányféle.

Akit még az éhség nem tett rabjává, a tengópályán rúghatta bőrt vagy a vízparton építhetett homokvárat. A tétlen megfigyelőket gyorsan lekötötte a színpadi divatbemutató, ahol a gyöngébbik nem néhány gyönyörű képviselője tipegett fel s alá. Estére aztán ismét hömpölygött a tömeg, jöttek csőstül, családostól, és éjszakába nyúlt a tánc egy számtani feladat zenéjére.

B.D.


<<< Vissza