<<< Vissza

Pünkösdi focitorna
Sankt Augustinban

2003. június 20.

 
Tizedszer kapott meghívást Szentes város ifjúsági labdarúgó válogatottja az egyik német testvérvárosból Sankt Augustinból. Sajnos a jubileumot nem sikerült dobogós hellyel ünnepelni, csapatunk az 5. helyen végzett. A lényeg azonban az, hogy sikerült újabb barátságokat kötni és kapcsolatainkat kiszélesíteni.

Húszórás buszozás után értünk Sankt Augustin Hangelar nevű városrészébe, amely az idén 42.-szer rendezte meg a Pünkösdi Labdarúgó Tornát. Szállás helyünket illetően választhattunk a sátor vagy egy iskolai tornaterem között. Utóbbira voksoltunk -szerencsére - mert vasárnap délután akkora eső zúdult a pályára, hogy bizonyára kimosott volna bennünket.

A tornát vasárnap reggel Rolff Wagner a helyi sportklub elnöke a Klaus Schumacher polgármester nyitotta meg.
Első meccsünkön a tavalyi győztes Gera Zwötzen ellen játszottunk, a mérkőzés eredménye 0:0 lett.
Második meccsünkön Rúzs-Molnár góljával 1:0-ra győztünk a Hangelar II ellen. Ezt a mérkőzést már hétfőn délelőtt játszottuk le, mert az eredeti időpontban vasárnap délután olyan villámlás és felhőszakadás volt, hogy félbe kellett szakítani a tornát.

Harmadik csoportmérkőzésünkön az SV Bödingen volt az ellenfelünk, velük 1:1-et játszottunk, gólunkat újból Rúzs-Molnár András szerezte. Ezzel csak 3.-ok lettünk csoportunkban és a bosszantó az volt, hogyha bármely mérkőzésünkön egy góllal többet rúgunk csoportelsők vagyunk és döntőt játszhatunk. De hát ilyen a futball, ilyen a sport.

Az 5. helyért a helyi SV Hangelar első csapatával csaptunk össze, amely megint döntetlent hozott, 0:0 lett az eredmény. 11-esekkel dőlt el a mérkőzés -javunkra- így 5.-ek lettünk.
Az egyébként pénzdíjas tornán ezért nem járt semmi, de egyik régi német barátunk 100 euróval jutalmazta a csapatot.

Mi a csapatot elkísérő felnőttek családoknál voltunk elhelyezve és a házigazdák két mérkőzés között szerveztek egy bonni kirándulást, valamint egyik este az ott (is) frissen megalakult német - magyar baráti társaság látott vendégül bennünket egy garden partira, amelyből a fentebb már említett zivatar miatt "zimmer" parti lett. Jó volt megismerkedni egy-két ott élő magyar emberrel, közülük a leghíresebb Benedek Gábor 1952-ben Helsinkiben öttusa csapatban olimpiai bajnok lett, egyéniben pedig ezüstérmes.

A torna utáni napon kirándultunk Kölnbe, ahol a dóm méreteivel lenyűgözte fiataljainkat, ám ők nem riadtak vissza annak megmászásától. Délután Sankt Augustinban bevásároltunk, majd a futballpályán egy rövid grill vacsorával búcsúztunk vendéglátóinktól a június 20-i viszontlátás reményében a szentesi testvérvárosok sportfesztiválján.
A futballcsapat tagjai: Tóth II. László, Sulik Levente, Csatordai József, Nyerges Tamás, Brusznyiczki Pál, Kovács Norbert, Bajusz Olivér, Farkas Imre, Fehér Attila, Szabó László, Tóth I. László, Tóth Dániel, Locskai Zsolt, Lekrinszki Gábor, Rúzs Molnár András, Ugrai Sándor. Edző Nagy Béla

Boros István


<<< Vissza