<<< Vissza

Aranyérem nászajándékba

2003. június 20.

 
Egy esküvőre szóló meghívást elfogadva mentem el a felsőpárti református templomba, ahol Némethy László és Czakó Zita kimondták a boldogító igent. Ez a nap a fiatal pár és családjaik számára kettős öröm. Ugyanis bajnoki aranyérmet kapott nászajándékba a vőlegény Némethy László.

Gujdár Sándor (Bp. Honvéd), dr. Orosz Pál, Pusztai László (FTC) után Némethy László az MTK színeiben a negyedik olyan szentesi labdarúgó, aki az NB I-es magyar bajnokságban aranyérmet szerzett.
Az esküvőre való készülődés közben beszélgettem az újdonsült bajnokkal, az első lépéstől az aranyéremig vezető útról.

- 1985-ben lettem igazolt játékos. Lengyel Károly keze alatt kezdtem a labdarúgás alapjait - kezdte bevezetőjében, majd így folytatta:
- Tizennégy évesen elkerültem Szentesről, s végigjártam az összes ranglétrát csapataimat tekintve. Sorolja is nagyobb egyesületeit: Békéscsaba, Kispest-Honvéd, Szombathely, MTK. Nagyon sokat kellett dolgoznom. A 2002-2003-as bajnokságban nyolc mérkőzésen léphettem csak pályára, utána megsérültem. Decemberben megműtötték a térdemet, de nem sikerült, s márciusban újra kellett operálni. Keresztszalag-szakadásom volt, s ez féléves kihagyást jelent. Jelenleg rehabilitáción vagyok. Fontos, hogy az jól sikerüljön, mert akkor semmi gond nem lesz a lábammal.

- Az aranyéremig vezető rögös úton nem volt olyan időszak, hogy azt mondja: elég?

- Voltak nagyon kritikus időszakaim, hiszen sokat voltam sérült. A párom, szüleim, testvérem mellettem vannak, s sokat segítenek abban, hogy átvészeljem ezt a nehéz időszakot. Sokat dolgoztam ezért a sikerért, mely legnagyobb az eddigi pályafutásom alatt, az MTK-nál lehetek, és sikerült csapattársaimmal együtt a dobogó legmagasabb fokára felállni.

- Vidékről indulva sokkal nehezebb felkerülni egy fővárosi csapathoz, hiszen a fővárosiakat hamarabb felfedezik. Valóban így van?

- Mindenféleképpen előnyben vannak, hiszen hazánkban a sport főváros centrikus. Ez egyértelműen érezhető.

- Mit szól ahhoz, hogy a szentesi foci az NB II küszöbén van?

- Nagyon örülök. Itthon láttam azt a mérkőzést, amelyen biztossá vált a szentesiek bajnoki aranya. Volt csapattársaim és barátaim játszanak a Kurca-parti gárdában.

A templomi esküvő végén a többszörös válogatott Hajdú Attila, a kék-fehérek kapusa mondta el véleményét Némethy Lászlóról.

- Nagyon rendes embernek ismertem meg Lacit. Azt hiszem ez a legfontosabb a sporton kívül is. Mint labdarúgó, nem véletlenül játszik bajnok csapatban. Jó játékos, ezt már bizonyította máshol is és nálunk is. Sajnos sok sérülés kísérte ebben az évben. Jellemerősítő a sok sérülésből felállni.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza