<<< Vissza

Megyei pünkösdölő
 Elhozták a fesztivál díját

2003. június 20.

 
"Szentes a napfény, a termál vizek, a tiszta környezet és az egészség városa, melynek lakói az elmúlt évtizedek alatt világhírű kertészeti kultúrát és erős ipart hoztak létre. Szentes a kultúra, az ifjúság és a nemzet sportvárosa, mely nyitott kapukkal és szívesen vár minden hozzá jó szándékkal közeledőt. Olyan lüktető európai város a megye északi részében, amelynek polgárai büszkék alkotó, szorgalmas munkájukkal létrehozott eredményeikre, és tisztelik, megbecsülik mások alkotásait is."

A fenti sorok Szentes bemutatásakor hangzottak el a pünkösdölő megyefesztivál karneváli felvonulásán. A szegedi rendezvényen a önkormányzati delegáció mellett részt vett a Pengető citerazenekar (ők vitték a településtáblát), a Petőfi Sándor Általános Iskola mazsorett csoportja és a város fúvószenekara (a megyefesztivál díját nyerték el). A menetben Csongrád megye közel hatvan települése 39 élőképben mutatkozott be.

A térségi delegációk saját zászlóik alatt, címeres talárba öltözött polgármestereikkel az élen haladtak a városháza előtt felállított színpad felé. Az Úton Európába elnevezésű rendezvény legfőbb célja annak bemutatása volt, hogy a megye milyen kulturális hozományaival, értékeivel gazdagíthatja majd Európát. Nos, a szentesi hozomány: óriási kosár, benne zöldségekkel (paprika, paradicsom, káposzta). A polgármester elmondta: amit még nem tudtak a kosárba beletenni: az a termálvíz. S hogy megtapasztalják, a jelenlévőket meginvitálta a városba.


<<< Vissza