<<< Vissza

Jeles napok

2003. június 20.

 
Szentesnek messze földön hírnevet szereztek a gimnázium falai között felnőtt diák színjátszók. Most kettős évfordulót ünneplünk: 50 éves a diákszínjátszás és 25 éves a gimnázium irodalmi, drámai tagozata. Tisztelettel köszöntöm a kettős jubileum valamennyi résztvevőjét, a sport az ifjúság és a kultúra városában. Az elmúlt évtizedek sok száz egykori diák számára tették örök szerelemmé az irodalom élvezetét, s lettek nyitott, másokra érzékenyen figyelő emberek.

Sokan diákként jöttetek Szentesre úgy, hogy ez az alföldi kisváros az ismeretlen új világot jelentette és a gimnázium falai között eltöltött 4 év után Ti is e város gyermekei lettetek, s pályára induló felnőttként éreztétek úgy, hogy "ide nekem a világ összes oroszlánját is".

Most hazajöttetek. A város nyitott kapukkal és szívvel várt benneteket és kíváncsi arra: Mire jutottak az elmúlt években lányai és fiai?

A következő napok az újra egymásra találás órái lesznek. Kívánom, hogy a régi arcok és történetek megelevenedjenek és érezzétek újra itthon magatokat.
Erőt és feltöltődést adó, önfeledt boldog napokat kívánok minden résztvevőnek, nézőnek és fellépőnek egyaránt.

Szirbik Imre


<<< Vissza