<<< Vissza

Pályázatok tükrében
Megújul a református nagytemplom

2003. június 20.

 
Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján jelentős pályázatkészítő munka folyt az önkormányzatnál. A pályázatok beadási határideje június. A legjelentősebbek az idegenforgalom fejlesztéséhez kapcsolódnak. Az Európai Uniós Alapokhoz az önkormányzat három pályázatot nyújtott be, tájékoztatta lapunkat Szirbik Imre polgármester. A Petőfi Szálló felújítása, a Kurcán túli területen a parkerdőben egy egészségközpont kialakítása, valamint ebben a pályázati rendszerben szeretnénk megoldani a fedett uszoda létesítését. A három szentesi pályázathoz a kormányzat szakértői adtak támogatást.

A polgármester az elmúlt időszakban elbírált pályázatokról is beszámolt olvasóinknak. A Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanácsnál a város pályázatai közül az Ady Endre utca, a ligeti strandhoz vezető út felújítása, az Alsórétben pedig két út felújítása kapott zöld utat. A tanács a továbbiakban több intézmény megszépítését támogatta. A város, illetve a lakosság áldozatvállalásával Szentesen összesen 190 ingatlan utólagos hőszigetelése, illetve felújítása megtörténik. A munkálatok három nagy épületet érintenek. A Bocskai utca 8. szám alatti 60 lakásos panelházat, a Horváth Mihály 1-5. szám alatti 98 lakásos, a városban általában nyugdíjasházként ismert épület hőszigetelését és külső felújítását, valamint a Kossuth utca 11-13. szám alatti úgynevezett "Kontaktaház" 32 lakásos épület utólagos hőszigetelését, illetve ez utóbbinál a függőfolyosók felújítását. Mindez megközelítően 200 lakás, mintegy 5-600 ember életében nyújt majd könnyebbséget.

Miként az Vidovics Ferenc fotós kollégánk felvételén is látható, megkezdődött a Református Nagytemplom tetőszerkezetének a felújítása. Lapunk érdeklődésére a polgármester elmondta, ez annak a koncepciónak a része, amelyben az egyházközség nyertes pályázatát követően az önkormányzat 10 százalékos önerővel melléállt az ügynek, hogy eme összefogással a régi patinás épületet felújítják. Mint megtudtuk, az önkormányzat az egyházközséggel közösen adja be a Kossuth tér 4. szám alatti épület szociális otthoni felújítására készített pályázatot, a templom belső burkolatának, továbbá külső megjelenésének és a hozzá csatlakozó utcák rekonstrukciójára, a városközpontot megújító programot.


<<< Vissza