<<< Vissza

A Bertók a vidék legjobbja

2003. június 13.

 

Horváth Tamás, az OB-I-es Kontavill-Szentes hálóőre szeptembertől Spanyolországban folytatja pályafutását. A Bertók SC az ötödik helyen, a vidék legjobbjaként fejezte be a OB-I/B-s vízilabda-bajnokságot. A Carnex-Szentes ifjúsági csapata két győzelemmel búcsúzott az idei szezontól.

Horváth Tamás szeptember elsejétől a Földközi-tenger partján védheti ki az ellenfelek góljait. A huszonnégy éves kapus egy esztendőre szerződött a spanyol első osztályba idén felkerült Valencia csapatához. Mint azt lapunknak elmondta, döntésének legfőbb oka az anyagi kondíciók voltak, hiszen a neki felkínált jutalmazással a szentesi klub nem tudott versenyezni, továbbá az a fejlemény is a váltás mellett szólt, hogy a rajta kívül más idegenlégiósok megszerzésén is fáradozó spanyol egyesületnél nemzetközi kupaszereplés a kitűzött cél.

A Kontavill-Szentes háza táján dolgoznak a távozó játékosok pótlásán, így Szabó Nándor megüresedett helyére a két éve Szentesen már bemutatkozott ukrán Kamaneckij leigazolása merült föl lehetőségként. Kapusposzton egyelőre nincs végleges stratégia, a fiatal Újházi Attila vagy egy rutinos hálóőr tölti majd be Horváth megüresedett helyét.

Az OB-I/B-s póló bajnokság utolsó fordulójában a budapesti Tipo gárdája látogatott Szentesre. Az alsóházban székelő fővárosiak az első három negyedben meglepték a kissé foghíjasan felálló Bertók SC-t. A hazaiak játékát rengeteg kihasználatlan emberelőny és számtalan pontatlan lövés jellemezte, így kétgólos hátránnyal indultak neki az utolsó játékrésznek. Piti László vezérletével huszáros hajrát vett a Bertók. Az előbb említett szentesi játékos négy gólt passzírozott az ellenfél hálójába, így végül megérdemelt, 8-6-os hazai siker született. A begyűjtött két ponttal az ötödik helyen zárta a bajnokságot a Bertók SC.

A Carnex-Szentes utánpótlás csapatai közül már csak az ifi hölgyeknek kellett jó pontot tenni a szezon végére, s ez sikerült is. A budapesti Szőnyi úti uszodában megrendezett rájátszáson előbb a Kecskeméti Villanó Fókákat győzték le a bakfisok 11-4-re. A hétvége presztízs mérkőzésének számító BVSC-vel vívott gigászi csatában szintén a szentesi lányok kerekedtek fölül, itt 6-4-es végeredmény született. A Carnex ifjúsági csapata a harmadik helyen fejezte be a bajnokságot.

B.D.


<<< Vissza