<<< Vissza

Fűszer és kapitány

2003. június 13.

 
Egy nagyon kellemes napot tölthettünk Szarvason május 16-án, pénteken. Országos életviteli technika versenyen vettünk itt részt. Idáig eljutni hosszú és nehéz feladat volt. Az egész nálunk, a Koszta József Általános Iskolában kezdődött. A területi fordulót Szolláthné Sárközi Sarolta tanárnő szervezte meg.

Nemcsak Szentesről, hanem Mindszentről is érkeztek háromfős csapatok. Először is be kellett adnunk a nevezési feladatot, melyben a városunkhoz kapcsolódó jellegzetes ételt vagy ételkészítési módot kellett bemutatni. Ezután következett az írásbeli feladatok megírása, utána fűszerek és konyhatechnikai eszközök felismerése.

A gyakorlati feladat megoldására az ebédlőben került sor, ahol a csapatoknak gyümölcssalátát kellett készíteni, majd megteríteni az asztalt. Amíg a csoportok egy része salátát készített, addig a többiek üveget festettek.

A feladat elvégzése után nagy izgalommal vártuk az eredményhirdetést, ahol iskolánk tanulói, a következő eredményeket érték el. Egyéni: 1. Kocsis Katalin (Koszta), 2. Kuller Lilla (Koszta), 3. Magony Alexandra (Koszta). Csapat: 1. Kuller Lilla, Mikecz Kata, Molnár Anikó (Koszta), 2. Bandula Flóra, Kocsis Katalin, Magony Alexandra (Koszta).

A területi forduló csapatversenyének első helyezettje kerülhetett be az országos döntőbe. Így kerültünk mi Szarvasra. A nevezési feladat hasonló volt, mint iskolánkban. A megnyitót követően, egy kb. 20 oldalas teszt következett, melynek megoldására egy órát kaptunk. A gyakorlati részben tésztasalátát, majd a hűtő világításának kapcsolását kellett elkészíteni. Miután mindenki befejezte a munkát, elindultunk ebédelni. Ezután jöhetett a szervezés csúcspontja, hajókirándulás a Szarvasi Arborétumba.

A hajóskapitány nagyon humoros ember volt, így mindenki dőlt a nevetéstől. Ezenkívül megengedte, hogy kormányozzuk a hajót. Az iskolába visszaérve az eredmények kihirdetésére került sor. Az első három helyezett értékes tárgynyereményeket nyert. De mi sem jöttünk el üres kézzel, hisz mindenki kapott könyvet. Indulás előtt tanárnőnk kiderítette, hogy negyedik helyezést értünk el a 19 csapatból, és csak két ponttal maradtunk le a harmadik helyezettől. Köszönjük Geráné Révész Gabriella tanárnő felkészítését és segítségét, és Szarvasnak ezt az emlékezetes napot!

Kuller Lilla, Mikecz Kata, Molnár Anikó
Koszta József Ált. Isk. 8.a. osztályos tanulói


<<< Vissza